НовиниЧеркасиКомпанії групи «УРМ» працюють над стратегією оперативного реагування на...

Компанії групи «УРМ» працюють над стратегією оперативного реагування на випадок масованих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України

-

- Advertisment -

Сьогодні, 3 жовтня в місті Харків державні компанії Оператори системи розподілу (ОСР), які входять до АТ «Українські розподільні мережі», проводять робоче засідання, де опрацьовують стратегію спільного оперативного реагування у випадку масованих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України в період проходження опалювального періоду 2024-2025 років.

Захід проходить на виконання доручення міністра енергетики України Германа Галущенка про підготовку до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років та надання екстреної допомоги регіонам, які страждають від щоденних обстрілів енергетичної інфраструктури.

Участь у заході беруть всі керівники та технічні фахівці державних Операторів системи розподілу: ПАТ «Запоріжжяобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго», ПАТ «Черкасиобленерго», АТ «Харківобленерго», АТ «Хмельницькобленерго», АТ «Миколаївобленерго».

Серед питань, які обговорювались на зустрічі під головуванням в.о. гендиректора АТ «УРМ» Артема Мартинюка:

– стан підготовки енергетичної інфраструктури до проходження ОЗП;

– заходи нарощування потужностей розподіленої генерації та резервного живлення критичної інфраструктури;

– проведення протиаварійних тренувань з оперативним персоналом щодо порядку дій в надзвичайних ситуаціях;

– аналіз запасів обладнання, матеріалів та палива на складах для можливості швидкого відновлення мереж.

В рамках зустрічі особливу увагу приділено напрацюванню дорожніх карт надання взаємодопомоги в аварійних випадках державним ОСР Групи «УРМ». Йшлося про затвердження чисельного складу ремонтних бригад, які будуть залучені для оперативного усунення наслідків можливих обстрілів розподільних мереж компаній Групи «УРМ». Окрім зведених ремонтних бригад енергетиків, допомога включатиме необхідну спецтехніку, обладнання та матеріали.

Артем Мартинюк, виконуючий обов’язки генерального директора АТ «УРМ», зазначив: «Сьогодні ми координуємо наші дії для спільного реагування на критичні питання енергетичного сектору в рамках підготовки до зими. Важливо професійно відпрацювати всі можливі сценарії, реально оцінити наші можливості оперативного застосування досвіду спільної допомоги у найкритичніший момент та зробити все можливе для зміцнення стійкості української енергосистеми в умовах російських атак взимку».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах понад 3 тисячі жителів отримають соціальні виплати майже на 3 млн грн

3 070 жителів Черкас мають отримати різні види державних соціальних допомог та компенсаційних виплат за червень-вересень цього року. Про...

У Звенигородському районі чоловік отруївся продуктами горіння під час пожежі

2 жовтня у селі В’язівок, що у Вільшанській територіальній громаді, сталася пожежа в житловому будинку. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x