НовиниКанів став переможцем акції "7 чудес України"

Канів став переможцем акції "7 чудес України"

-

- Advertisment -

9 листопада у Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври відбулася церемонія нагородження переможців акції "7 чудес України: історичні міста та містечка". Про це йдеться на офіційному сайті конкурсу.

Акція "7 чудес України: історичні міста та містечка" – це вже V етап всеукраїнської акції "7 чудес України", ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка "Рідна країна".

У попередні етапи вже визначали: "7 історико-архітектурних чудес України" (2007 р.), "7 природних чудес України" (2008 р.), "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" (2010 р.) та "7 чудес Києва" (2013 р.).

Конкурс стартував у березні 2016 року. Серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.

Переможці традиційно визначалися за сумою результатів інтернет-голосування та опитування експертів (50/50). До числа 100 експертів входять керівники національних заповідників, музеїв, кафедр туризму вищих навчальних закладів України, науковці та експерти у галузі туризму, представники туристичних компаній, що займаються внутрішнім туризмом.

За сумою результатів інтернет-голосування та анкетування експертів організатори визначили міста-переможці. До списку "7 чудес України" зокрема потрапило й місто Канів Черкаської області. Також переможцями оголошено міста Бердянськ (Запорізька область), Біла Церква (Київська область), Галич (Івано-Франківська область), Диканька (Полтавська область), Ніжин (Чернігівська область) та Хуст (Закарпатська область).

Крім того, оргкомітет  визначив ще три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Ними відзначили Бердичів (Житомирська область), Жовкву (Львівська область) та Теребовлю (Тернопільська область).

"Реально переможцями цієї акції є 10 міст, оскільки про усіх них в наступному році будуть відзняті фільми та виготовлена різноманітна поліграфічна продукція. Таким чином, інформаційна та просвітницька кампанія туристичної привабливості цих 10 міст триватиме і протягом наступного року" , – зазначив голова Оргкомітету Микола Томенко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на будівництво Канівської ГАЕС міжнародні банки спрямують понад мільярд доларів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Понад 4 сотні школярів стажуватимуться у Черкаській міській раді (ВІДЕО)

Нова зміна школярів заступила на стажування у міській раді. Усього понад 425 учнів загальноосвітніх закладів міста цього року виявили...

На Черкащині поліція документує наслідки ворожих атак дронами (ФОТО)

Поліцейські спільно з працівниками СБУ під керівництвом прокуратури збирають докази воєнних злочинів у Черкаському, Уманському та Золотоніському районах, де...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x