НовиниКанів став переможцем акції "7 чудес України"

Канів став переможцем акції "7 чудес України"

-

- Advertisment -

9 листопада у Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври відбулася церемонія нагородження переможців акції "7 чудес України: історичні міста та містечка". Про це йдеться на офіційному сайті конкурсу.

Акція "7 чудес України: історичні міста та містечка" – це вже V етап всеукраїнської акції "7 чудес України", ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка "Рідна країна".

У попередні етапи вже визначали: "7 історико-архітектурних чудес України" (2007 р.), "7 природних чудес України" (2008 р.), "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" (2010 р.) та "7 чудес Києва" (2013 р.).

Конкурс стартував у березні 2016 року. Серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.

Переможці традиційно визначалися за сумою результатів інтернет-голосування та опитування експертів (50/50). До числа 100 експертів входять керівники національних заповідників, музеїв, кафедр туризму вищих навчальних закладів України, науковці та експерти у галузі туризму, представники туристичних компаній, що займаються внутрішнім туризмом.

За сумою результатів інтернет-голосування та анкетування експертів організатори визначили міста-переможці. До списку "7 чудес України" зокрема потрапило й місто Канів Черкаської області. Також переможцями оголошено міста Бердянськ (Запорізька область), Біла Церква (Київська область), Галич (Івано-Франківська область), Диканька (Полтавська область), Ніжин (Чернігівська область) та Хуст (Закарпатська область).

Крім того, оргкомітет  визначив ще три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Ними відзначили Бердичів (Житомирська область), Жовкву (Львівська область) та Теребовлю (Тернопільська область).

"Реально переможцями цієї акції є 10 міст, оскільки про усіх них в наступному році будуть відзняті фільми та виготовлена різноманітна поліграфічна продукція. Таким чином, інформаційна та просвітницька кампанія туристичної привабливості цих 10 міст триватиме і протягом наступного року" , – зазначив голова Оргкомітету Микола Томенко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на будівництво Канівської ГАЕС міжнародні банки спрямують понад мільярд доларів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі здобули 30 нагород на Кубку України з пауерліфтингу

У Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація “Комітет пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee...

На Черкащині дерусифікували автобусний маршрут (ФОТО)

На Черкащині провели дерусифікацію автобусного маршруту, який курсує між Черкасами та Багачево (колишнє Ватутіне). Так зміни відбулися завдяки втручанню...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x