НовиниКабмін відреагував на звернення черкаських депутатів

Кабмін відреагував на звернення черкаських депутатів

-

- Advertisment -

Звернення депутатів облради щодо врегулювання окремих питань у сфері земельних відносин Кабінет Міністрів України направив для розгляду Міністерству юстиції та Міністерству аграрної політики, повідомляє прес-служба облради.

У зверненні депутати просять поновити повноваження районним державним адміністраціям щодо розпорядження земельними ділянками сільськогосподарського призначення державної власності. Адже те, що державні інспекції практично не проводять перевірки щодо наявності у землекористувачів відповідних документів на право користування земельними ділянками на умовах оренди, призводить до втрат місцевих бюджетів.

Як наслідок, такі втрати з надходжень орендної плати за землі сільськогосподарського призначення у 2013 році та першому півріччі 2014 року становлять близько 10 млн. грн. та 6 млн. грн. відповідно, йдеться у повідомленні.

Тому депутати також пропонують внести зміни до Закону України "Про оренду землі", а саме: зобов’язати обов’язково проводити державну реєстрацію у місячний термін після укладання договору оренди. У міській раді також хочуть збільшити розмір адміністративних штрафів за використання земельних ділянок без укладених та зареєстрованих договорів оренди.

Також планують встановити відповідальність посадових осіб за неподання до суду заяви про визнання спадщини відумерлою у термін передбачений законодавством.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанин здобув золото на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

Артем Мозговий, вихованець КДЮСШ №2 з Черкас, виборов золото на чемпіонаті юнацької ліги Європи з кульової стрільби з гвинтівки....

Від ікринки до рибинки: на Черкащині діє масштабний риборозплідник (ВІДЕО)

Унікальне рибне господарство діє у Черкаській області. За майже 30 років роботи Іркліївський риборозплідник став чи не найпотужнішою базою...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x