НовиниГоловний фінансист Черкас: Держбюджет знову протиснули

Головний фінансист Черкас: Держбюджет знову протиснули

-

- Advertisment -

Держбюджет–2015 ухвалили у традиціях минулого. Натомість місцевого бюджету цього року не слід чекати. Про це у коментарі vikka.ua розповіла директор департаменту бюджетної політики Черкаського міськвиконкому Наталія Джуган.

Головний фінансист міста не може прокоментувати ухвалений вночі законопроект, поки не ознайомиться із ухваленим документом.

"Навіть депутати лише в залі ВРУ отримали бюджет на руки. Попередньо я знайомилася з тим що Мінфінансів надсилало, є розрахунки щодо відповідності потреби видатків, щодо доходів. Але це все лише попередні розрахунки,  я думаю, що ще рано щось коментувати", – сказала Джуган.

За її словами, бюджет ухвалений "у традиціях минулого".

"Так само і минулого року чинний на той час президент приїжджав до ВРУ і ухвалювали держбюджет під тиском. Так само протиснули і цей законопроект. На жаль, маємо такі погані традиції у бюджетній сфері та політиці держави", – говорить експерт.

Наталія Джуган була членом робочої групи щодо напрацювання змін до бюджетного та податкового кодексів. За її словами, завдання, які ставили в березні-квітні і напрацьовували, абсолютно не вирішені в новому законопроекті.

"Говорять, що у текстовій частині виписано, що цей бюджет повністю перекромсають у лютому наступного року. Залишається сподіватись, що показники будуть перероблені на краще для місцевих бюджетів", – розповіла Наталія Джуган.

Вона переконана, що ухвалити міський бюджет цього року депутатам однозначно не вдасться.

"Ще дуже багато нормативно-правових актів резолютивного характеру треба буде ухвалити, щоб цей бюджет ґрунтувався на якійсь податковій базі. Оскільки місцеві податки і збори, які треба буде врегулювати та визначити ставки за ними, – це регуляторна процедура, яка потрібна для підтвердження бази, яка у нас буде наявна, щоб виконати бюджет", – запевнила фінансистка.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Стало відомо, скільки людей на Черкащині заявили про своє банкрутство

29 людей на Черкащині оголосили про своє банкрутство через неспроможність розрахуватись з боргами. Про це повідомив Опендатабот Найбільше серед банкрутів...

На Черкащині водій збив 7-річного велосипедиста і втік з місця ДТП

Вчора у Звенигородці водій автомобіля Hyundai зачепив 7-річного хлопчика на велосипеді та зник з місця аварії. Про це повідомляє...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x