НовиниДвох черкащан відзначать державними орденами Небесної сотні

Двох черкащан відзначать державними орденами Небесної сотні

-

- Advertisment -

Черкаська громадська активістка Таїсія Плахута і смілянин Сергій Мінін уже 20 лютого можуть стати кавалерами державного ордену Небесної сотні.

Їхні кандидатури на цю нагороду сьогодні висунуто на зборах активістів торішнього черкаського Майдану, пише "Прочерк".

Як розповів член Всеукраїнського оргкомітету з відзначення річниці революції Гідності Сергій Проскурня, орден присвоюватиме Президент України, але Всеукраїнському оргкомітету доручено скласти список кандидатів на цю нагороду. Черкаській області запропоновано висунути дві кандидатури.

Координаційна рада сил Майдану запропонувала відзначити молоду черкащанку Таїсію Плахуту, яка виступала ініціатором, активним учасником і координатором майданівських акцій спочатку в Черкасах, а відтак – у Києві, і жителя Сміли Сергія Мініна, який тривалий час був єдиним мітингувальником смілянського Євромайдану.

Як пояснила представник Координаційної ради сил Майдану Наталія Вернидуб, було вирішено, що кавалерами ордену мають стати не жертви незаконних дій влади, не "найбільш сумлінні" чи "найбільш хоробрі" майданівці, а "люди-символи", які уособлюють в собі революцію Гідності на Черкащині.

Учасники зібрання висунули також третю кандидатуру – відомого черкаського активіста, колишнього депутата міськради Максима Булатецького.

Голоси учасників зібрання розподілилися так: за Таїсію Плахуту – 34 голоси, за Сергія Мініна – 30 голосів, за Максима Булатецького – 12 голосів. Водночас учасники зібрання запропонували відзначити Максима та інших черкащан – активних учасників революції Гідності – на місцевому рівні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині міграційна служба оштрафувала іноземок, серед них — громадянки рф

Працівники міграційної служби Черкащини притягнули до адміністративної відповідальності чотирьох іноземних громадян за порушення міграційних правил. Про це повідомляє пресслужба...

Директор «Черкаситеплокомуненерго» назвав три причини, через які опалювальний сезон у Черкасах почнеться із затримками

Позиція керівників ОСББ, заборгованість населення  і тарифи – це, за словами директора КП «Черкаситеплокомуненерго» Павла Карася, основні причини, через...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x