Минулого року Держпродспоживслужба провела майже 6,5 тисяч лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувалися для приготування страв у навчальних закладах, на відповідність параметрам безпечності. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
За результатами проведеного контролю встановлено 142 невідповідності за мікробіологічними показниками, що склало 2,1% від досліджуваних зразків.
За результатами експертних висновків прийнято 45 рішень про вилучення їжі. У 29 випадках прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів.
Вилучено з обігу майже 3,5 тонн небезпечних харчових продуктів для запобігання харчовим отруєнням.
Як повідомляла vikka.ua, трьох черкаських дошкільнят госпіталізували з гострою кишковою інфекцією.
Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:
сторінка у фейсбуці,
акаунт в інстаграмі,
ми в TikTok.
Усі відео телеканалу доступні на ютюб-каналі.