НовиниДепутат-регіонал після Майдану продовжує обкрадати українців – Чорновол

Депутат-регіонал після Майдану продовжує обкрадати українців – Чорновол

-

- Advertisment -

У створенні корупційних схем народного депутата, колишнього регіонала Антона Яценка звинувачує журналістка та голова Антикорупційного бюро Тетяна Чорновол у своєму блозі на "Українській правді".

За її словами, кожна людина, яка хоче продати земельну ділянку чи промисловий об’єкт, має сплатити податок до казни. Для того, щоб вирахувати розмір цього податку, потрібно знати оцінку власності, яку зараз монопольно нібито проводять структури Антона Яценка.

Як зазначає Чорновол, у 2013 році завдяки Постанові Кабміну N231 була запущена корупційна схема монополії на ринку оцінки для цілей оподаткування. З того часу на території України оцінку виконує єдина приватна структура "Український інститут управління якістю в оціночній діяльності". Список фірм, які можуть оцінювати майно, має затвердити й подати до Фонду Держмайна саме "Інститут управління" Антона Яценка й таке право було надано лише тим фірмам, які перераховували 80 % свого доходу на користь "Інституту".

Після остаточного впровадження схеми, яке відбулося невдовзі після рострілу Майдану, ціни на обов’язкові послуги оцінки майна зросли в 5-10 разів, зазначає Тетяна Чорновол. Так, у деяких регіонах України сума оцінки землі почала перевищувати виручку від її продажу.

 – Згідно цього документу (Постанови Кабміну N231) послуга з оцінки земельної ділянки в 30 соток в місті Дубно Рівненської області коштувала Дудко Любові Іванівні – 14 тисяч 500 грн. Більше 10 тисяч грн. з цих коштів пішло в кишеню Антона Яценка, депутата з Черкащини, – наводить конкретний приклад журналістка. На думку Тетяни Чорновол, зруйнувати схему Яценка можна лише рішенням Кабміну, який має скасувати підзаконний акт, встановлений всупереч закону.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Трохи більше 100 доларів: яка середня пенсія у Черкасах

Середня пенсія в Черкасах сьогодні це 5098 грн, а мінімальна зарплата в Україні 8000. Про це повідомляє Опендатабот. 43% пенсіонерів...

У черкаському храмі вперше пройшов молебень українською мовою (ВІДЕО)

У Черкасах Свято-Михайлівський кафедральний собор, який розташований у Соборному парку, перейшов до Православної Церкви України. Повідомляє власкор ВІККА. Міський голова...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x