додому Новини Цукор, рис та гречка продовжують дешевшати

Цукор, рис та гречка продовжують дешевшати

0

В кінці квітня ціни на деякі продукти харчування в Україні почали знижуватись. Найбільшого зниження зазнали гречана, рисова крупа і цукор, які найбільше подорожчали під час ажіотажу в кінці лютого.

Про це пише Agravery з посиланням на Мінекономрозвитку в "Моніторингу цін на соціально значущі товари".

Цукор за вказаний період подешевшав на 2,4 % – до 11,174 грн/кг в середньому по Україні. Гречка в останній декаді квітня зменшилася в ціні на 2,4% – до 20,60 грн/кг.

З рисом ситуація дещо інша, хоч в середньому по Україні він втратив 2,1% ціни – до 22,70 грн/кг, проте у Харківські (+6%), Одеській (+2,7%), Вінницькій (+2,1%) та Запорізькій (+0,3%) областях ціна зросла. Найдорожче цю крупу продавали на Київщині – 25,19 грн/кг.

Макаронні вироби подешевшали на 2 % – до 11,45 грн/кг. Також зменшилась ціна на борошно пшеничне вищого ґатунку – на 1,9%, до 10,58 грн/кг. На 1,3% зменшилась ціна на сало – до 36,08 грн/кг, на соняшникову олію – 1,1% – до 29,79 грн/кг.

Разом з тим ціна на курячі яйця в останній декаді квітня зросла на 4% – до 13,03 грн/дес. Свинина в Україні подорожчала на 2,2% – до 68,53 грн/кг, яловичина, птиця, варена ковбаса подорожчали на 0,8%, хліб пшеничний – на 0,2%, житній – на 0,1%. Найбільше ж подорожчали овочі – в середньому овочі борщового набору зросли в ціні на 30 %.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version