НовиниЧеркащина«Чи є сіль в Україні?» - черкаський спортсмен про...

«Чи є сіль в Україні?» – черкаський спортсмен про дефіцит солі

-

- Advertisment -

Віталій Логвінов, голова Федерації хокею на траві, а також черкаський підприємець і власник  ТМ SOLEVAR, ТМ Солонка розповів про дефіцит солі в Україні. За його словами, сіль в Україні є, особливо для полиць в магазинах. Він радить не створювати ажіотаж.  

Віталій Логвінов, фото із сторінки в Фейсбук

Скільки солі потрібно запастись?

Відповідно до постанови ВОЗ, МОЗ, Держстату норма використання солі на людину в день 5 г. ( одна чайна ложка 5-7г) тобто в рік середній мешканець України з’їдає 1,8-2кг. в рік. Середня родина 3-4ри громадянина – 5-8 кг. солі в рік.

Тобто Вам на місяць потрібно на родину 0,5 кг, а не мішок)

Чому так дорого?

По перше в Україні війна і негативний вплив на економіку, деякі підприємства банально не працюють чи працюють в надзвичайному стані, склади рітейлу теж втрачені.

По друге, проблема з логістико і ціною на логістику як самого товару так і виробничих складових. Вимушена міграція людей і навантаження на регіональні ринки. І звісно сезонність домогосподарств на соління і т.п., а потреба держави на виготовлення додаткових виробничих потреб для ЗСУ, харчування біженців в окремих регіонах.

Чи є сіль в Україні?

Сіль для полиць магазинів є. На вцілілих складах рітейлу, державних підприємствах, але баланс і утримання запиту потребує часткового заповнення полиць. Ще до війни сіль на полицях була різних країн виробників від морської, до Пакистанської навіть пластівцями і з прянощами. Сьогодні логістика стала проблемою, закриті порти, жд дороги тому фактично автотранспорт наше все на сьогодні. Але потребує час на доставку і збільшення собівартості.

Що відбувається стратегічно?

Виробники, гравці ринку об’єднуються в єдиний кластер для вирішення та формування маршрутної карти доставки солі. Державі після війни потрібно звернути увагу і відновити соляну галузь від Криму, Херсону до Дрогобича і Солотвино. В Україні є всі види солі і кам’яна ( Артемсіль) виварена ( Слав’янськ, Дрогобич) морська (Саки, Херсон), пластівцями SOLEVAR, з прянощами виробники в асортименті.

Як я відношусь до солі?

Сіль це приправа-спеція яка посилює смакові якості і потрібно її додавати для смаку. А не СОЛИТИ

Лайфхак: соліть м’ясо при жарці в кінці, як в дорогих ресторанах, здивуєтесь смаку м’яса; Перші страви я також солю в кінці; Для салатів я роблю заправку з олії, прянощів, сік лимону чи уксус і солі – приправляю салат і вже не солю; Каші, крім плову не солю – бо сіль є в овочах чи м’ясі, рибі; Круто вівсяна каша з соусом песто;

Моїй родині потрібно на місяць – 0.5 кг солі ( не потрібно скуповувати і робити навантаження на ринок)

Якщо у вас на городі росте селера – висушіть, перетріть і буде у вас натуральна овочева сіль)

Дійсно будуть проблеми, але вони торкнуться виробничих галузей, а взимку комунальних служб. Тому вже сьогодні потрібно думати і змінювати технології…

Допоможемо! А поки ми просто працюємо і допомагаємо як волонтери. Слава ЗСУ.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ЯЦИК
ЯЦИК
2 років тому

КАКой грамотный …АЖ ПРОТИВНО ,,,

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На трасі Київ-Одеса біля Умані в ДТП загинув чоловік

Поліція розслідує смертельну ДТП, яка сталася біля Умані. В автопригоді на трасі  “Київ-Одеса” загинула людина. Про це повідомляє Поліція...

У Черкаському районному суді обрали голову

У Черкаському районному суді Черкаської області обрали Тептюка Євгена Петровича головою суду строком на три роки. Про це повідомили у...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x