НовиниЧеркащинаЧеркаський лікар розповів про медичний канабіс (ВІДЕО)

Черкаський лікар розповів про медичний канабіс (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

На сьогодні найчастіше ліки на основі канабісу за кордоном використовують при лікуванні онко, оскільки вони лікують як біль, так і супутні симптоми у цих пацієнтів. Про це розповів черкаський лікар Максим Босенко під час ефіру на телеканалі ВІККА.

Doctor writing at table, focus on medical hemp

«Зараз активно проводяться вивчення  цих ліків для лікування контузій»- розповів Максим Босенко лікар реабілітолог, член робочої групи з питань використання канабісу в медичних цілях.

Також, як зазначає лікар, препарати на основі канабісу є чудовими ліками проти ПТСР, вони  чудово налагоджують сон, відновлюють  апетит, налагоджує емоційну сферу.

«На сьогодні створюється апарат регуляції видачі ліків на основі канабісу, на сам перед ці ліки точно будуть ліками групи A й видаватимуться за рецептом. Профільний лікар або ж сімейний лікар може видавати рецепти згідно зі списком хвороб і регулювати дозу надалі, дивлячись на самопочуття пацієнта», – розповів Максим Босенко

Щодо звикання, то препарат не викликає фізичної залежності, але людина може звикнути на психологічному рівні.

Як наголошує лікар, не треба займатись самолікуванням. Бо, як і будь-якими препаратами прийнятими понад міри можна не вилікуватись, а навпаки нашкодити собі. Краще проконсультуватись у лікаря і визначити прийнятну концентрацію.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна Рада ухвалила закон  законопроєкт № 7457 «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності».

Закон вступає в дію через 6 місяців після дня його ухвали

Згідно з яким в Україні стає дозволене вирощувати медичні коноплі лише, але тільки із суворим дотриманням вимог, перероблювання її в медичні препарати, і видача їх за рецептом пацієнтам які входять у список.

Такі препарати використовуються для зменшення больових відчуттів, спазмів та судом м’язів, лікування анорексії, ПТСР та тривожних розладів. Окрім цього вони використовуються в лікуванні окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу. Важливим завданням цих ліків є і полегшення болю та страждань важкохворим та паліативним хворим, в тому числі онкологічним хворим, пацієнтам з ВІЛ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі та Умані в місцях відпочинку виявили кишкову паличку

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ продовжують здійснювати моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії пляжів. Результати перевірок оприлюднили на сторінці...

Черкаси попрощалися з бійцем – працював на хлібозаводі

У Черкасах провели в останню путь молодшого сержанта Володимира Сіренка. Про це пише Черкаська міська рада.  Володимир Олександрович народився у...

Цікаве:

Характеристики ортопедичних матраців: погляд експертів

Кожна людина близько третини свого життя проводить уві сні,...

Спортивні рюкзаки PUMA для чоловіків: як обрати ідеальний варіант

Спортивні рюкзаки для чоловіків стали незамінним атрибутом у повсякденному...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x