НовиниЧеркаського рецидивіста та його співкамерника затримали за розбійний напад...

Черкаського рецидивіста та його співкамерника затримали за розбійний напад (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Пригода сталася ще на початку березня в місті Світловодськ, що на Кіровоградщині, повідомляють в ГУ НП в Кіровоградській області. Двоє мешканців Полтавської та Черкаської областей, які прожили разом кілька років у в’язниці, після свого звільнення підтримували зв'язок та домовилися зустрітися. Ініціатором був полтавчанин. Влаштувавшись на роботу в сусідньому з його домівкою Світловодському районі охоронцем на ставку, запримітив приватного підприємця. Чоловік закуповував рибу для подальшої переробки, тож зловмисник припустив, що в нього мають бути гроші.

"Товариш" підозрюваного якнайшвидше відреагував на запрошення, тож невдовзі двоє друзів на автомобілі ВАЗ 21099 стали вистежувати підприємця. За тиждень вони вже знали його робочий графік, напрямки руху та точний час, коли його не буває вдома.

У день, коли стався напад, чоловік вирушив на роботу і випадково забув зачинити двері своєї квартири, де залишилася дружина. Близько 11-ої години до квартири увірвались двоє невідомих осіб у масках. Зловмисники зв’язали жінку і влаштували справжні тортури. Потім нападники викрали золоті вироби, планшет, мобільний телефон, мисливський рюкзак власника і бінокль, портативний телевізор, дві мисливські рушниці та набої до них. Не залишилися поза увагою і особисті речі господаря. Зловмисники прихопили навіть його куртку та двоє окулярів. Знайдені у квартирі гроші були складені до двох поліетиленових пакетів. Втікаючи, зловмисники якнайшвидше винесли зібране майно до свого автомобіля, але випадково забули один пакет із готівкою на столі.

 

Після того як нападники зникли, потерпілій вдалося звільнилася від мотузок, вона повідомила про те, що сталося, чоловіку. Підприємець викликав на місце пригоди поліцейських. А тим часом зловмисники втекли.

"Протягом кількох місяців оперативники робили все можливе, аби встановити осіб та вийти на слід підозрюваних. Напружена робота правоохоронців врешті дала очікуваний результат. Обидва нападники були затримані за місцем проживання та території Полтавської та Черкаської областей. У них вилучено крадені речі, дві мисливські рушниці, набої, ножі, пістолет марки "Флобер" та інші речові докази", – розповів начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

До того ж, один із підозрюваних устиг провести у тюрмі 20 років свого життя, його товариш – майже 13.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зловмисники незаконно зрубали столітні дуби.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура показала, куди прилетів російський шахед (ФОТО)

У  Черкасах внаслідок ворожої атаки БпЛА поранено людину та пошкоджено майно підприємства – розпочато розслідування. Про це інформують в...

Черкаська школа отримала нагороду “Волонтер України”

У Черкаську школу №19 завітали представники одного з підрозділів 118 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ та передали нагороду,...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x