НовиниЧеркаських воїнів-героїв нагородили посмертно (ФОТО)

Черкаських воїнів-героїв нагородили посмертно (ФОТО)

-

- Advertisment -

8 травня, у День пам’яті та примирення, рідним 20-ох полеглих у зоні проведення антитерористичної операції бійців вручили пам’ятні знаки "За заслуги перед містом Черкаси" І ступеня.

Рішення про присвоєння цих нагород за проявлені героїзм і мужність днями ухвалила міська рада, інформує прес-служба установи.

Розпочали церемонію нагородження, яка відбулась в обласному драматичному театрі, із хвилини мовчання за Героями. Нагороди рідним вручав секретар міської ради Олександр Радуцький.

"Сьогодні ми зібралися з дуже сумної нагоди – 20 кращих синів Черкас загинули смертю героїв, захищаючи нашу рідну державу, – сказав перед врученням він. – Ми в неоціненному боргу перед ними. Щоб ми, як влада, не робили, та повернути дітей до своїх батьків, а чоловіків до своїх дружин, – ми не в силі. Але у такий спосіб ми засвідчуємо свою пошану людям, які загинули за Україну. Їхні імена навіки закарбуються в пам’яті черкащан, а їх портрети довічно зберігатимуться в Галереї Слави Черкас, серед найдостойніших громадян нашого міста, його патріотів…"

Фото прес-служби міської ради

33-річний Ілля Лазаренко з Черкас втратив у цій неоголошеній війні на східних рубежах країни рідного брата Павла. Він загинув минулого літа під час мінометного обстрілу поблизу села Зеленопілля, що в Луганській області. В АТО пішов добровольцем. Чоловік пригадує: загострення подій у державі змусили його за власним бажанням повернутися до України з Іспанії, де він проживав, і стати на захист рідної Батьківщини.

"Коли я їхав на впізнання до Запорізькою області, усю дорогу молив Бога, щоб це був не він… – пригадує Ілля Миколайович. – У нього залишилась донька".

Фото прес-служби міської ради

Отримані нагороди передбачають виплату матеріальної допомоги рідним у розмірі 30 450 гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Аграрії Черкаського району активно збирають пізні зернові культури

Сільськогосподарські підприємства Черкаського району продовжують збір пізніх зернових. Про це повідомляє пресслужба Черкаської РДА.  Наразі зібрано 80% площ соняшника, 11%...

На Черкащині збито 9 ворожих БпЛА під час останніх тривог

За попередніми даними, під час останніх повітряних тривог захисники неба знищили 9 ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x