НовиниЧеркаський "УДАР" вимагає обґрунтування тарифів на житлово-комунальні послуги

Черкаський "УДАР" вимагає обґрунтування тарифів на житлово-комунальні послуги

-

- Advertisment -

З 1 липня в Україні зросли тарифи: на водопостачання в середньому на 84 %, на водовідведення (стоки) – на 105 %, на водоспоживання (вода і стоки) – на 93 %. Черкаський "УДАР" звернувся до уряду з вимогою зробити процес встановлення тарифів максимально прозорим. Про це повідомляє прес-служба партії.

– Ситуація, за якої підвищуються тарифи на житлово-комунальні послуги при тому, що якість цих послуг залишається на низькому рівні, має відійти в минуле. Люди мають бачити, за що вони платять кошти, відчути, як зміниться ситуація із водопостачання та водовідведення, – зазначив голова фракції "УДАР" у Черкаській міській раді Юрій Гончаров.

За його словами, підвищення тарифів певною категорією людей сприймається досить болісно, тому партія "УДАР" вимагає від уряду розробити зрозумілу і чітку систему пільг та субсидій за сплату компослуг.

– Незахищені категорії населення – пенсіонери та багатодітні сім'ї – повинні скористатися пільгами і субсидіями. На сьогодні, за нових тарифів середньостатистична черкаська родина, згідно з розрахунками, платитиме в місяць на 36 гривень. більше, тобто не 40, а 76 гривень. Це доволі високе навантаження для малозабезпечених сімей, – переконаний Гончаров.

Тому, за його словами, черкаський "УДАР" вимагає від Нацкомісії з держрегулювання у сфері компослуг оприлюднити економічне обґрунтування підвищення тарифів та ініціюватиме на законодавчому рівні запровадити заходи, які спонукатимуть органи місцевого самоврядування створювати умови для проведення громадської експертизи тарифів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Іноземця, який відбував покарання на Черкащині, примусово видворили з України

Працівники Уманського відділу Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС ухвалили рішення про примусове видворення 35-річного громадянина Молдови, який понад 7 років...

В Умані відбудеться прощання із загиблим сержантом

Сьогодні, 28 жовтня, в Умані проведуть церемонію прощання із загиблим на фронті сержантом Володимиром Щербаком, який служив сапером у...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x