НовиниЧеркаський нардеп взявся за захист тварин

Черкаський нардеп взявся за захист тварин

-

- Advertisment -

Депутати-азовці Андрій Білецький та Олег Петренко зареєстрували у Верховній Раді проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту тварин від жорстокого поводження)". Про це інформує прес-служба "Азову".

Сьогодні в Україні існує значна кількість випадків жорстокого поводження з тваринами, зокрема, умисне умертвіння домашніх або безпритульних тварин. Так звані "догхантери" здебільшого апелюють до того, що неконтрольоване розмноження здичавілих собак у містах загрожує збільшенню кількості нападів на людей, погіршення епідемічної ситуації на сказ та інші небезпечні хвороби, а отже виправдовують свою девіантну поведінку "суспільною необхідністю".

 

Подібні дії завдають шкоду моральним засадам суспільства та негативно впливають на виховання дітей та молоді в Україні.

У зв’язку із цим законопроектом №4082 пропонується посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Також вводиться кримінальна відповідальність за пропаганду жорстокого поводження з тваринами.

Крім того, законопроектом пропонується притягувати до адміністративної відповідальності у виді штрафу за неналежний догляд за домашніми, сільськогосподарськими тваринами та дикими тваринами, що утримуються у неволі, якщо це призвело до каліцтва або загибелі тварини; неналежний нагляд за домашніми тваринами, наслідком якого стала втеча домашньої тварини за межі місця постійного утримання тварини; відмову власника домашньої тварини від подальшого утримання тварини, в наслідок чого домашня тварина стала безпритульною.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаського нардепа забанили у соцмережі.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x