НовиниЧеркаський бізнес готують до умов європейського ринку

Черкаський бізнес готують до умов європейського ринку

-

- Advertisment -

Можливості експорту українських товарів та переваги для вітчизняного бізнесу, відкриття нових ринків у країнах Європейського Союзу обговорили сьогодні на семінарі "Торгівля з ЄС у межах автономних преференцій та майбутньої зони вільної торгівлі". Про це інформує прес-служба ОДА.

На думку голови ОДА Юрія Ткаченка, застосування автономних преференцій для України з боку ЄС, що почали діяти з 23 квітня, відкриває для товаровиробників нові обрії.

– За обсягами виробництва Черкаський регіон у першій десятці серед інших областей нашої країни: тут працює 250 підприємств-експортерів та 300 – імпортерів, – зазначив Ткаченко. – Та, на жаль, за підсумками січня-березня зовнішньоторговельний оборот зменшився майже на 36 %, зокрема, на 25% відбулося падіння експорту. Більшість підприємств втратили ринок через політичний конфлікт із Росією. Разом із тим, у нас з’явилася можливість знайти нові ринки збуту продукції, яку дає нам співпраця з ЄС.

Очільник області нагадав, що для уникнення подальшого падіння експорту та сприяння товаровиробникам області в пошуках нових ринків збуту вітчизняної продукції 16 травня на базі Черкаської торгово-промислової палати запрацював Центр розвитку експортного потенціалу. Наразі ж триває робота зі створення Агенції регіонального розвитку, яка займеться залученням інвестицій в область.

Як зазначив Президент Черкаської торгово-промислової палати Сергій Першин, для успішного виходу наших виробників на ринки ЄС бізнес має знати європейські вимоги якості, безпеку продуктів, правила роботи на цих ринках та торгівельні звичаї багатьох країн. Під час семінару уповноважений із питань євроінтеграції Валерій П’ятницькій презентував основні положення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та країнами ЄС.

Цей захід був організований Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Черкаськькою ОДА та обласною торгово-промисловою палатаю. Днями подібні семінари відбулися в Миколаєві та Херсоні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Назвали дату, коли українці отримають перші виплати за прогрмою “Національний кешбек”

Перші виплати за програмою “Національний кешбек” Українці отримають з 22 по 31 жовтня. Загалом громадянам виплатять  37,2 млн грн. Витратити...

Як тренуються курсанти школи FPV-дронів на Черкащині (ВІДЕО)

Курсанти школи FPV-ДРОНІВ « Гордість нації» уміння, здобуті на симуляторах, вдосконалюють на справжніх бойових дронах. На полігон приїхали кращі....

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x