НовиниЧеркаські рятувальники попереджали дітвору про небезпеку (ФОТО)

Черкаські рятувальники попереджали дітвору про небезпеку (ФОТО)

-

- Advertisment -

За вікном літо – у дітей пора канікул, активного відпочинку та оздоровлення. Але саме в цей час, на жаль, кількість нещасних випадків, учасниками яких є діти, збільшується. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків, інформують у ДСНС у Черкаській області.

За статистикою, у Черкаській області з початку року через дитячі пустощі з вогнем виникло 9 пожеж, на яких одну дитину врятовано. На щастя, пригод на водних об’єктах за участю дітей вдалося уникнути.

Рятувальники Черкащини давно переконалися, що навчання підростаючого покоління правилам безпеки життєдіяльності не можна припиняти ні на хвилину, навіть влітку. Як правило, біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека. Діти не завжди відчувають небезпеку, а тому часто стають жертвами незнання елементарних правил безпечної поведінки. Зазвичай більшість трагічних випадків виникає саме тоді, коли діти залишаються без нагляду дорослих.

З метою навчання дітей безпечному відпочинку влітку, 22 червня співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області здійснили інформаційно-роз`яснювальну роботу під гаслом "Влітку відпочивай та про безпеку не забувай". Акція відбулася одразу в двох районах області, Канівському та Лисянському. Фахівці ДСНС, відвідавши дитячі ігрові майданчики та місцеві парки, поспілкувалися з дітьми та їхніми батьками на предмет безпеки життєдіяльності. Рятувальники поцікавилися на скільки обізнана дітвора у сфері безпеки, чи знають діти правила безпечної поведінки вдома, під час відпочинку в лісі та біля води.

Приємним було те, що більшість із дітей досить впевнено демонструвала свої знання в області безпечного відпочинку на воді.

"У воду потрібно заходити обережно, ніколи не пірнати в незнайомих місцях та не запливати далеко, – ділиться знаннями 10-річний Артем. – Відпочивати біля води необхідно лише у присутності дорослих та вибирати безпечне для купання місце", – додав хлопчик.

Під час заходу співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій розповіли малечі та батькам основні небезпеки літнього періоду та наголосили на дотриманні правил безпеки. Основний акцент інспектори ДСНС зробили на відпочинку біля води, звернувшись до дорослих не залишати малечу без нагляду ні на хвилину та постійно навчати безпеці.

Для ліпшого засвоєння інформації фахівці ДСНС розповсюдили серед дітей та дорослих листівки з основними правилами безпеки в літній період.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рятувальники інформували черкащан, як правильно відпочивати біля води.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині з’являться завод і цех із переробки картоплі

У Черкаській області побудують завод із переробки картоплі на пластівці. Створює виробництво овочевий підрозділ насіннєвої компанії «Маїс», підприємство «Філд...

На двох пляжах Черкас виявили кишкову паличку

У воді на пляжах «Соснівський-1» та «Митницький» фахівці виявили відхилення за мікробіологічними показниками. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x