У внутрішніх вітчизняних водоймах найбільший обсяг риби та інших водних біоресурсів отриманий підприємствами Одеської (12% від обсягу по Україні), Черкаській (11%), Донецькій (8%), Миколаївській (7%), Херсонській та Сумській (по 6%), Вінницькій і Дніпропетровській (по 5%) областях. Про це розповів голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков, повідомляє "Діловий регіон".
За словами фахівця, потенціал водойм нашої країни використовується сьогодні вкрай незадовільно. З 1,3 млн. гектарів прісноводної гладі, яку має Україна, придатні для риборозведення приблизно 250 тис. га, але з них тільки близько 60 % використовується на підставі більш-менш зрозумілих документів. Всі інші водойми використовують з незрозумілою метою.
"Щоб зберегти вітчизняну рибну галузь її необхідно переформатувати, зробивши акцент на розвитку аква і морекультури. Тим більше що це відповідає світовим тенденціям", – наголошує Олександр Чистяков.
Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині рибу від задухи рятують екологи, рибалки та навіть школярі.