НовиниЧеркаси не доросли до надсучасної будівлі театру, - чиновник

Черкаси не доросли до надсучасної будівлі театру, – чиновник

-

- Advertisment -

На Черкащині ще не вирішили, який саме матиме вигляд відреставрована будівля Черкаського драматичного театру ім. Т. Шевченка. При цьому чиновники вже з упевненістю стверджують, що чогось надсучасного чи модернового містянам очікувати не варто. Широкому архітектурному розмаху заважає замала сума, виділена на реконструкцію. Про це сайту vikka.ua повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Черкаської ОДА Віктор Болотов.

Наразі є три проекти по відновленню театру. Два – грандіозні і один – скромніший, котрий по суті своїй більше нагадує реставрацію. За словами чиновника, найбільш сучасний проект для міста розробив директор творчої архітектурної майстерні "Томюк" Юрій Калашник. 

"Проект Калашника – це проект-мрія. Він передбачає розширення театру в 2 рази, встановлення  великого акваріуму, облаштування кабаре, оглядової башти. На жаль, ми до нього не доросли. Здебільшого – фінансово. Наразі на реконструкцію театру виділено 150 мільйонів гривень, а проект Калашника вартує під мільярд", – каже Віктор Болотов.

ТОВ "Черкасиартпроект" представляв Борис Кучер, який виступив із проектом театру, за основу якого покладено архітектуру, розроблену ще у 80-х роках. Тоді передбачалося архітектурне розширення театру. Але в повному обсязі втілити плани тих років у Черкасах не планують.

Воночас головний архітектор проектів "Цивільпромпроект" Валерій Борець, який теж розробляє проект відновлення забудови, розповів, що обличчя драмтеатру суттєво не зміниться. "Театр інакше не перебудують. Відновлена будівля не буде особливо відрізнятися від того, що було до пожежі", – поділився своїми думками архітектор.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на реконструкцію черкаського театру планують виділити більше 140 млн грн.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x