На Черкащині у сільськогосподарських підприємствах збільшилось виробництво м’яса на 23%, молока – на 3%, а яєць зменшилось вдвічі, повідомляє "Економіка сьогодення".
Так, Черкаська область вносить вагомий вклад в виробництво тваринницької продукції України оскільки за обсягом виробництва м’яса займає 1 місце, молока – 6, яєць – 12.
Надій молока від однієї корови зріс на 3%, і становить 2051 кг і займає 4 місце серед регіонів України.
Несучість курей-несучок становить 88 шт, що на 4 яйця більше, ніж в середньому по Україні.
Обсяг вирощування худоби та птиці збільшився на 8%, що зумовлено зростанням обсягів вирощування великої рогатої худоби та свиней на 3%, птиці – на 9%. Відношення обсягів вирощування до обсягів реалізації тварин на забій становило 88% (у січні–квітні 2015р. – 100%). Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі в січні–квітні 2016р. проти січня–квітня 2015р. зросли на 17 г, свиней – на 8 г і становили, відповідно, 586 г та 400 г (проти 526 та 501 г по Україні).
Станом на 1 травня 2016р. поголів’я великої рогатої худоби у господарствах усіх категорій порівняно з 1 травня 2015р. скоротилось на 2% і становить 203,1 тис. голів, корів – на 3% (89,6 тис. голів), свиней – на 10% (376,2 тис. голів), овець і кіз – на 3% (52,8 тис. голів), птиці всіх видів – на 4% (23,3 млн. голів).
Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині майже вдвічі зросло машинобудування.