НовиниЧеркащанин підкорив Китай своїм талантом (ФОТО)

Черкащанин підкорив Китай своїм талантом (ФОТО)

-

- Advertisment -

Черкащанин Денис Ратушний вже як півтора року живе в Китаї та працює як художником, так і фотомоделью, повідомляє "Рідна Черкащина".

Денис Ратушний відомий у Черкасах як майстер оригінальної графіки й графіті. Його стріт-арт із молодим Шевченком, створений до 200-річчя поета, досі прикрашає стіну в районі бульвару Шевченка-вулиці Пастерівської. Ось уже півтора роки Денис живе в Китаї.

"Півтора роки тому я покинув один свій проект, розірвав стосунки з партнерами, з якими співпрацював у сфері малюнка, купив квиток в один кінець і полетів у Китай. Чому все залишив? Не скажу, що не було натхнення вдома… Чіткої мети не було, коли летів у літаку, думав: побачу, як все складеться, може, просто подивлюся цікаві місця, отримаю натхнення, малюватиму, може, навіть виставлю роботи на виставці – і поїду далі", – розповідає Денис Ратушний.

Спочатку Піднебесна виявилася справжнім стресом для Дениса.

"Я був дуже ледачим, було важко прокидатися через забруднене повітря, не знав, куди піти, бо найголовніше в Китаї – це комунікація. А от спілкування було практично неможливим – вони майже не знають англійської, а я китайської", – зауважив черкащанин.

Але Денису пощастило. Якось гуляючи по Пекінському арт-району 798, він випадково зайшов у галерею. Власнику сподобалися два малюнки українця і він запропонував їх виставити в Exhibition for nominated young artists in Asia – найбільшій в Азії виставці молодих митців. "Тепер у цій крамниці ви можете купити оригінальні копії поп-арту Енді за $3500 чи просто мою картину", – каже Денис.

У Китаї він повернувся до роботи над старим проектом – проілюстрував книгу віршів Марго Ормотцадце "Перша любов".

Зараз черкащанин малює на іншому полотні – на людських тілах. У Піднебесній Денис освоїв мистецтво татуювання. У своїй неповторній манері художник створює нові й нові малюнки, переносячи враження від нової країни й людей у розписи на шкірі.

Ще одне захоплення Дениса Ратушного – моделінг. Каже, погоджується на модельні зйомки, бо це є шаном помандрувати більше Китаєм та поспілкуватися з людьми.

"Коли подзвонила Келлі (дівчина на фото зі мною), я не питав, куди їдемо та що за зйомка (це нормально, коли працюєш моделлю в Китаї). Знав тільки, що летіти буду в бік Юньнаню, а це означає смачний чай і тепло. Та й круто прилетіти із Пекіна, де -12º, в місто, де +17º, – згадує Денис про зйомки в Ліцзянгу (Lijiang), місто, яке називають "китайською Венецією". – Зйомка була а-ля лав-сторі у красивих місцях – на полях між гір, коні, квіти, дім на березі озера, все дуже романтично. Емоції й рухи передалися так природньо, що, дивлюячись на фото, я навіть пам’ятаю, про що думав у момент зйомки. Через місяць отримав фото від Келлі і хороші новини, що це нова "візитівка" Ліцзянгу. Проект нещодавно запустили і нині просувають. Ось так доля дає і роботу, і мандрівки, і можливість засвітитися на "візитівці" одного з найпрекрасніших міст Китаю".

У Піднебесній художник відшліфував власну філософію життя – йти вперед, насолоджуючись всім, що відбувається навкруги, неважливо – погане це чи хороше

"Завжди на хвилину зупиняйте час, аби зрозуміти, що ви зараз проживаєте цю реальність, що вам випав шанс бути і дихати", –  говорить Денис.

А ще підготував цікавий, на його думку, матеріал – суміш трьох стилів графіки, який у формі виставки привезе у рідні краї.

Повернення додому в Черкаси Денис поки що не планує. "Хочу прокинутися й зрозуміти – так, післязавтра летітиму до рідних. Скажу чесно, дуже хочеться відчути запах весни на батьківщині, ніщо не зрівняється із цим…".

Фото надані героєм публікації

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський фотограф показав квітучу красу Мошногір'я.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі під час пожежі загинула жінка

22 вересня у Смілі сталася пожежа в кімнаті житлового будинку на вулиці Дмитра Дібрівного. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

У Черкасах за тиждень народилося 41 немовля

За минулий тиждень у місті народилося 41 немовля. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Серед новонароджених — 20 хлопчиків...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x