додому Новини Черкащани зняли документальний фільм про затоплені Кременчуцьким водосховищем села (ВІДЕО)

Черкащани зняли документальний фільм про затоплені Кременчуцьким водосховищем села (ВІДЕО)

0

У Черкасах випустили документальну кінострічку під назвою "Перестройка". У ній розповідається про події 1956-1959 років, коли тисячам людей, які мешкали у долині Дніпра, довелося назавжди покинути свої домівки у зв’язку з будівництвом Кременчуцької ГЕС та утворенням Кременчуцького водосховища.

Фільм-історію тривалістю 43 хвилини відзняли черкащани Захар Колісніченко та Андрій Чернега. У нього про події 50-х років розповідають самі переселенці.

"Над фільмом працювали із липня цього року, а ідею виношували ще з минулого року. Фінальний монтаж зайняв чотири дні і дві доби. Вирішили знімати, бо самих цікавила ця тема, а інформації про переселення було не так багато. До того ж хотілося зафіксувати для історії спогади безпосередніх учасників, чи й навіть почасти потерпілих від того переселення", – розповідає Захар Колісніченко.

Їхній фільм став частиною програми "Студії живої історії". Її організатори підтримали ініціативу черкащан. А нещодавно відеороботу у рамках програми черкащани презентували у Тернополі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Умані зняли документальний фільм про міжетнічні конфлікти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version