додому Новини Черкащани рятували ліс від сміття (ФОТО)

Черкащани рятували ліс від сміття (ФОТО)

0

Ліс сам себе не прибере. Так вирішили жителі села Руська Поляна та активісти, які організували у лісі суботник. Тепер, кажуть, на околицях села і дихати легше і відпочити є де. Про генеральне прибирання на свіжому повітрі сайту vikka.ua розповів голова ГО "Альтернативна Реальність" Віктор Коваленко.

"Це вже друга наша ініціатива по прибиранню території поблизу села. Тоді ми прибрали близько 100 га території лісу. Цього разу очистили десь 50 га. Це все було зроблено зусиллями 6-ти волонтерів,  20-ти місцевих жителів та 10-ти працівників лісництва. Приємно, що сільський голова Олег Гриценко теж був серед учасників прибирання", – розповів Віктор Коваленко.

Активісти зазначили, що через засміченість у лісі влітку просто ніде відпочити. "Я з сім’єю люблю відпочивати тут з дітьми. Хочеться бачити живу природу, а не сміття. Вважаю, у місцях відпочинку треба встановити сміттєві урни", – зазначив один з волонтерів.

Учасники акції підкреслили, що деякі ділянки навколо села засмічені не тільки через пікніки, а й "силами" місцевих жителів.

"Через те, що не був налагоджений централізований вивіз сміття, люди роками виносили його в ліс. Не всі так робили, але вагома частина. Це призвело до стихійних сміттєзвалищ. Ми тут для того, щоб популізувати свідоме поводження з відходами", – зазначив керівник проекту "Чистий двір" Олександр Савенко.

Всі фото надав Віктор Коваленко

Стихійні звалища вивозили двома машинами та трактором.

"Сміття наразі вивезли на звалище, але у майбутньому сподіваємося облаштувати сортувальну станцію. Адже в околицях Руської Поляни ще багато чого треба прибрати. Плануємо і надалі влаштовувати такі суботники двічі на рік", – зазначив Віктор Коваленко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через 15 років сварок сусіди вгамували черкаського Плюшкіна.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version