додому Новини Черкащан закликають дотримуватись правил вигулу собак

Черкащан закликають дотримуватись правил вигулу собак

0

Ще у 2009 році в м. Черкаси були прописані норми культури вигулу собак, які забороняли власникам вигулювати домашніх тварин у паркових зонах, скверах та пляжах, а місцева влада у свою чергу брала на себе зобов’язання створити спеціальні майданчики для вигулу тварин та встановити ємності для збору їх посліду.

– За своїми улюбленцями мають прибирати господарі. Культура вигулу собак в місті прописана правилами, які затвердженні міською радою в рішенні щодо Утримання благоустрою міста. З цими правилами можна ознайомитися в муніципальній інспекції або відділу екології, — пояснює секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький.

Минуло вже 7 років, проте черкасці не тільки не чули про спеціальні майданчики для вигулу домашніх улюбленців, але й досі вигулюють їх у парках та на узбережжі Дніпра, оскільки в Черкасах так і не з’явилося жодного місця, де вони б могли зробити це законно.

Багато містян розуміють, що потрібно прибирати за своїми чотирилапими друзями, а от про те, що це десь прописано і тим паче за невиконання цих норм може наступити адміністративна відповідальність – чули не всі.

– Якщо люди не дотримуються норм вигулу собак, то наступає адміністративна відповідальність по 152 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, — відзначає начальник управління інспектування ЧМР Олександр Давиденко та додає: – Так, у 2009 році прийняли ці норми, але за 7 років влада не облаштувала жодного місця для вигулу собак. За цей час ми безліч разів притягували до адміністративної відповідальності за вигул собак у невстановлених місцях, за вигул собак без намордників і повідків. Ми штрафували за це багато разів, оскільки люди нам часто скаржаться.

Минуло чимало часу, але нічого не змінилося. Перед новим міським головою це питання поки що не порушувалося жодного разу, хоча Олександр Давиденко і наголошує, що до нього увага ним привертається регулярно.

Також, згідно цих норм у всіх місцях, де заборонений вигул собак, мають бути прикріплені таблички відповідного змісту. Якщо це парк, то табличку має повісити КП "Дирекція парків", якщо садочок, то завідувачка садочку, якщо школа – директор школи, якщо медичний заклад – головний лікар і так далі, пояснює Олександр Давиденко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у середмісті Черкасах демонтували борд.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version