НовиниКриміналНа Черкащині затримали рекетирів, які вимагали 5 мільйонів гривень...

На Черкащині затримали рекетирів, які вимагали 5 мільйонів гривень у родини військового

-

- Advertisment -

На Черкащині молодики вимагали п’ять мільйонів гривень з родини загиблого бійця ЗСУ. Правоохоронці затримали зловмисників. Повідомляє Поліція Черкащини. 

Слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно з працівниками УСБУ та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили у протиправній діяльності 33-річного та 32-річного чоловіків.

Зловмисники вимагали від сина загиблого військового 5 000 000 гривень з виплати, яку родина отримала від держави. Фігуранти психологічно тиснули на 20-річного потерпілого, погрожуючи побиттям та фізичною розправою.

Водночас спільники вимагали, аби дружина безпідставно визнала одного з них позашлюбним сином покійного чоловіка. Таким чином вони хотіли створити власну «схему» ухилення від мобілізації та виїхати за кордон, прихопивши з собою «вибиті» кошти.

Правоохоронці затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання частини коштів, у розмірі 70 000 гривень.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчі повідомили чоловікам про підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яка складає 302 000 гривень для одного затриманого та 242 240 гривень для іншого. Триває досудове розслідування. Правоохоронці перевіряють чоловіків на причетність до вчинення інших особливо тяжких злочинів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаси попрощалися з бійцем – працював на хлібозаводі

У Черкасах провели в останню путь молодшого сержанта Володимира Сіренка. Про це пише Черкаська міська рада.  Володимир Олександрович народився у...

У громаду на Кам’янщині приїжджав вакцинобус

Виїзна вакцинальна сесія у Кам’янській громаді: до сіл Косарі та Грушківки приїздив вакцинобус здоров’я. Про це повідомляє Черкаський ОКЦПХ....

Цікаве:

Характеристики ортопедичних матраців: погляд експертів

Кожна людина близько третини свого життя проводить уві сні,...

Спортивні рюкзаки PUMA для чоловіків: як обрати ідеальний варіант

Спортивні рюкзаки для чоловіків стали незамінним атрибутом у повсякденному...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x