НовиниЧеркасиАномальна спека триматиметься у Черкаській області щонайменше два тижні

Аномальна спека триматиметься у Черкаській області щонайменше два тижні

-

- Advertisment -

Липень прийняв гарячу естафету від червня та розпочався спекотними 32-34°. Середньодобова температура вище клімату на 5-6°. Яка погода буде на цьому тижні — пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

2 липня синоптична ситуація на Черкащині істотно не зміниться, але стане ще спекотніше, вдень прогнозуємо сильну спеку , тому рекорд 2019 року, коли в цей день було зафіксовано 32,4°, буде оновлено. Такої спеки не було у нашому регіоні понад 80 років.

Крім того, нас чекають тропічні ночі – коли в темний час доби температура повітря не опускається нижче 20º. У такій ситуації організм вночі не встигає відпочити від отриманого вдень теплового стресу, і замість відновлення сил він продовжує боротися з температурним навантаженням. Уважно ставтеся до свого здоров’я, бережіть себе!

Такі погодні умови сприяють утриманню напруженої пожежонебезпечної ситуації в лісах та на полях області, накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі та зменшенню вологи у верхніх шарах ґрунту.

Причина погодної аномалії – блокуючий антициклон, що поширився до середніх висот у тропосфері. З вітрами південних румбів до Черкащини надходить розпечене повітря африканського походження. Ця синоптична ситуація зумовить продовження аномально спекотної погоди два тижні.

У четвер, 4 липня, через слабку фронтальну систему із заходу, атмосфера стане нестійкою, можуть прошуміти короткочасні грозові дощі. Температура вночі 20-24°, вдень 30-34°.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Кабмін затвердив форму службового посвідчення для тих, хто вручає повістки

18 червня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 748, яка набула чинності 29 червня. Тарас Мельничук, постійний...

У Чигирині внаслідок пожежі постраждав чоловік

3 липня близько першої години ночі у Чигирині сталася пожежа у господарчій будівлі, внаслідок якої постраждав юнак 2007 року...

Цікаве:

Літній відпочинок у каркасному басейні: як зробити правильний вибір

Літній відпочинок у каркасному басейні: як зробити правильний вибір Встановлення...

Характеристики ортопедичних матраців: погляд експертів

Кожна людина близько третини свого життя проводить уві сні,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x