НовиниБродський вважає, що ми отримали шанс на нову країну

Бродський вважає, що ми отримали шанс на нову країну

-

- Advertisment -

Днями Верховна Рада ухвалила розроблений Держпідприємництвом законопроект, яким передбачається суттєве скорочення кількості дозвільних документів.

Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру" вносяться зміни до 38 законодавчих актів України.

На сьогодні Переліком документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності передбачено 143 документи дозвільного характеру. Після ухвалення Закону, ініційованого Держпідприємництвом, в Переліку залишиться 85 дозвільних документів.

Найбільшу кількість дозвільних документів пропонується скасувати у сфері управління Мінприроди, Мінагрополітики та органів державної влади у їх підпорядкуванні (Держветфітослужба, Держсільгоспінспекція, Держлісагенство, Держрибагенство, Держземагенство).

Також Законом скасовується зобов’язання підприємця отримувати погодження, висновки та інші документи, які передують одержанню дозволу. Такий обов’язок буде покладено на дозвільний орган, що оформляє дозвільний документ, без залучення суб’єкта господарювання.

Крім того, Законом передбачається зарахувати до компетенції адміністративного суду ухвалення рішень щодо анулювання документа дозвільного характеру з підстав, визначених Законом.

На етапі підготовки проекту, Держпідприємництво було майданчиком для обговорення з бізнесом, представниками неурядових громадських організацій, незалежних експертів, зокрема, Міжнародної фінансової корпорації, Європейської Бізнес Асоціації, Федерації роботодавців України, та органами державної влади пропозицій щодо скорочення документів дозвільного характеру.

На переконання голови Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, київського соратника колишнього міського голови Черкас Сергія Одарича Михайла Бродського, законопроект дозволить суттєво зменшити адміністративний тиск на суб’єктів господарювання, упорядкувати кількість дозвільних документів, а також створити сприятливі умови для надходження інвестицій у країну.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах машина збила жінку, постраждала померла у лікарні

В ДТП у Черкасах постраждала жінка, вона померла у лікарні. Повідомляє Поліція Черкащини. ДТП сталася вранці на вулиці Чигиринська у...

У Черкасах провели в останню путь двох бійців – медика і сапера

У Свято-Михайлівському кафедральному гарнізонному соборі провели в останню путь двох військових, які до останнього боронили суверенітет України. Про це...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x