НовиниАграрії просять призначити міністром АПК екс-кандидата в нардепи по...

Аграрії просять призначити міністром АПК екс-кандидата в нардепи по уманському округу

-

- Advertisment -

Аграрні асоціації та сільгоспвиробники України направили на адресу Президента України, Прем'єр-міністра і глав парламентських фракцій більшості відкрите звернення з проханням розглянути кандидатуру Андрія Дикуна на посаду міністра аграрної політики і продовольства України. Про це повідомляє видання Агравері.

Звернення підписали "Всеукраїнська Аграрна Рада", "Ліга виробників харчових продуктів", "Асоціація свинарів України", Національна асоціація молочників України "Укрмолпром", "Асоціація борошномелів України", "Асоціація виробників молока", "Українській асоціація виробників картоплі", "Всеукраїнська асоціація дистриб'юторів насіння та засобів захисту рослин", компанія "Лакталіс Україна".

На думку представників галузі, завдяки роботі Дикуна на посаді заступника міністра АПП "міністерство вперше налагодило ефективний діалог з громадськими організаціями, експертами та бізнес-спільнотою, … стало працювати на українських аграріїв".

У листі, зокрема зазначається, що за ініціативи Андрія Дикуна, робочою групою при міністерстві АПП, до якої увійшли провідні вітчизняні та світові експерти, а також представники галузі, був розроблений ряд законопроектів, що відкривають доступ українським аграріям на ринки ЄС. Ключові з них – Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів" та Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин" – були прийняті парламентом і підписані президентом.

Також було розроблено поправки до законодавства в сфері кооперації, маркування молочних і молоковмісних продуктів, виробництва органічних продуктів, прийняття яких є вкрай необхідним як сільгоспвиробникам, так і переробним підприємствам.

Окремо члени Всеукраїнської Аграрної Ради наголошують, що завдяки особистим контактам А.Дикуна з фермерами, вже на наступний день після прийняття КМУ рішення про направлення гуманітарної допомоги на схід України, вдалося доставити перші продовольчі вантажі населенню. "Загалом, за весь період в зону АТО в якості безоплатної допомоги було передано більше 3 тис. тон продовольства. Завдяки таким заходам нам удалося уникнути визнання України державою, що зіткнулася з проблемою голоду. В іншому випадку, експорт продовольства з країни став би неможливим, що завдало б непоправної шкоди як сільському господарству, так і вітчизняній економіці в цілому", – зазначив голова ГО "Всеукраїнська Аграрна Рада" Денис Марчук.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x