Майже три сотні харчоблоків у дошкільних і шкільних навчальних закладах Черкащини перевірили працівники Головного управління обласної Держспоживслужби за 9 місяців 2019-го року. У 192 із 280 їдалень було виявлено порушення.
Про це, з посиланням на начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродсподивслужби Юрія Кваса, повідомляє "Про все".
Так, чверть випадків порушень пов’язана з санітарним станом обладнання харчоблоків та інвентарю, який використовується. У 12% претензії перевіряючи були пов’язані з продукцією, яка надходить, зберігається та готується на кухнях навчальних закладів. 7% порушень – це порушення з боку персоналу. Десята частина недоліків – порушені технологічні процеси приготування страв.
Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині згоріли тонни сіна та соломи.
Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!