Життя – не цукор

0

Пальмірський цукровий завод може незабаром закритися. Принаймні так вважають його працівники. Вже близько тижня вони страйкують заради того, щоб цей песимістичний прогноз не здійснився. Столичні власники заводу вирішили, що цьогоріч Пальмірський завод не перероблятиме цукровий буряк. Працівники цього, одного з найбільших на Золотоніщині підприємств, переконані – це означає смерть для заводу. У проблемі намагалася розібратися кореспондентка ВІККА-НОВИН Світлана Пічугіна.

Наступного року Пальмірському цукровому заводу має виповнитися 40 років. Проте його працівники побоюються, що відсвяткувати ювілей не вдасться. Вже майже тиждень підприємство не працює через страйк. Причина – рішення керівництва про те, що цьогоріч завод не перероблятиме цукрові буряки, а лише цукор-сирець. Це означає, що сезонні працівники – а це близько трьохсот осіб – залишаються без засобів до існування. На цукрі-сирці, якщо він все-таки буде, завод зможе працювати лише місяць. Тож решта колективу теж невдоволена.
Людмила, працівниця цукрового заводу: «Ми боремось за те, щоб була у людей робота, щоб робив наш цукровий завод, який має гектари полів буряка, і ми хочемо, щоб він працював. Бо якщо він рік не працюватиме, то наступні роки він працювати не буде».
Цукровий буряк, який мав переробляти Пальмірський завод, правління групи компаній, до якої входить ще 6 цукрових заводів по Україні, відправить на завод на Полтавщині. Це незважаючи на те, що в Пальмірі запланований майже вдвічі більший врожай буряку, ніж в Оржиці Полтавської області.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version