Смак Різдва вирішили подарувати черкаським гурманам у кафе-кондитерській «PatisserieMakarun». Саме там місцевих любителів вишуканих смаколиків частують різноманітною різдвяною випічкою та справжнім дрезденським штоленном.
Історія рецепту цього різдвяного пирога бере свій початок у 15-му столітті. Запашний штоллен уперше випекли у Дрездені. Традиційно його готують в останніх числах перед різдвяним постом.
Віталій, працівник кафе: «У складі дрезденського штоллена – цукати, апельсинова цедра, мигдаль і сир. Ще туди додають різноманітні прянощі. Його готують задовго до Різдва для того, щоби дати насититися всіма інгредієнтами, що входять до його складу. Після цього він має найкращий смак».
Кухарі говорять: незвичайний пиріг ще з давнини символізує немовля Христа в пелюшках. Скуштувати вишуканий дрезденський штоллен відтепер мають змогу й черкаські гурмани.
Віталій, працівник кафе: «Сьогодні в нашому кафе проходить фестиваль дрезденського штоллена. Ми представляємо широкий асортимент різдвяної випічки та запрошуємо всіх на дегустацію».
Спробувати запашний дрезденський штоллен можете й Ви. «PatisserieMakarun» із інтер’єром у стилі французького Провансу чекає на Вас за адресою: бул. Шевченка, 195 (навпроти драмтеатру).