Врожаї овочів і фруктів б’ють рекорди. Попри аномальну спеку та дощі, цьогоріч їх аграрії виростили більше, ніж за останні кілька років. Вродила і картопля, і капуста, і буряк. Тож із чого готувати борщ, українці точно матимуть. На полях Черкащини нині гаряча пора. Як збирають городину, бачили наші кореспонденти.
Літо скінчилося, та в аграріїв і досі триває гаряча пора. На полях дозріли овочі. Цього року на добрий урожай ніхто й не сподівався. Погода від початку не балувала. То аномальна спека дошкуляла, то заливали дощі. Попри песимістичні прогнози городина вродила на славу. Це рекордний урожай за останні кілька років. У фермерському господарстві «Ромашка», що на Золотоніщині, з раннього ранку та до пізнього вечора всі в полі. Тут господарює велика родин Кім. Вони спеціалізуються на вирощуванні овочів. Під картоплею, морквою, буряками, цибулею, перцем і баклажанами 50 гектарів. За всім ретельний догляд.
Надія Кім, фермерське господарство «Ромашка»: «Наше фермерское хозяйство выращивает экологически чистую продукцию. Так как мы работаем с закрытыми учреждениями: это садики, больницы. Нашу продукцию постоянно проверяют и санстанция, и ветслужба нашей области».
Урожай городини цього року особливо тішить родину фермерів. Із 1 куща солодкого перцю збирають до 25 кг. Вродила і цибуля. У фермерському господарстві «Ромашка» вага плодів до 300 грамів. Трапляються і цибулини-гіганти, що важать до кілограма. Самотужки зібрати дари осені родина Кім не в силах. Тож вони активно співпрацюють із центром зайнятості. Надають робочі місця безробітним. Свою продукцію самотужки фермери і реалізують. Їхні овочі споживають три райони – Золотоніський, Драбівський і Канівський.
Надія Кім, фермерське господарство «Ромашка»: «Приглашаем всех, кто нас видит, если хотите приобрести экологически чистую продукцию, пожалуйста, приезжайте к нам и покупайте».