Ніжні тістечка – макарони – тепер доступні всім. Знані на весь світ вишукані ласощі Франції вже два тижні, як упевнено завойовують серця черкаських гурманів. Маленькі капкейки з мигдалевого борошна давно полюбились в Європі та США. В Україні ж модні смаколики з’явились зовсім нещодавно. Чим такі особливі ці закордонні солодощі – з’ясовували наші кореспонденти.
Ці ніжні вишукані ласощі раніше продавали лише в люксових паризьких кондитерських. Різнокольорові солодкі міні-сендвічі під назвою «макарон» були обов’язковими в меню французьких модниць. Тепер уся ця смакота доступна черкасцям.
Ось рожевий макарон – він із чорної смородини, малини чи вишні. А ось зелений – із ківі або фісташок. Є тут і білі, і жовті, і навіть фіолетові з чорниці. Маленькі макарони задовольняють усі забаганки гурманів і головне – без шкоди для здоров’я.
Андрій Заєць, директор-адміністратор кафе: «Мы готовим только из натуральных продуктов. Никаких смесей и разрыхлителей. Это очень влияет на калорийность. Она достаточно низкая. Не стоит беспокоиться о своей фигуре».
Модні капкейки давно розсмакували в Європі та США. В Україні ж ці ласощі з’явились зовсім нещодавно. Макарон – ні що інше, як маленьке легке тістечко з мигдалевого борошна. Дуже хрустке ззовні та надзвичайно соковите й м’яке всередині. В основі – яєчний білок і цукор. Черкасцям вишукані французькі десерти подобаються, каже бармен Ольга. Хоч з’явилася ця солодка смакота в місті лише два тижні тому.
Ольга Шаповал, бармен кафе: «Полюбилися ласощі і дорослим, і дітям. Дуже багато людей похилого віку цікавляться ласощами».
Часто купують десерти й закохані. Маленькі тістечка – то найкращий прояв почуттів. Найбільше пари вподобали білі – з ваніллю Бурбон.
Ольга Шаповал, бармен кафе: «Їх приваблює форма. Це велика новинка для нашого міста. Люди пробують, дивляться, часто замовляють із собою, на замовлення багато теж».
Ніжне французьке тістечко, говорять кулінари, ні з чим не зрівняти. Модну випічку можна з’їсти за кілька секунд. У цьому, жартують, уся Франція: легковажна й елегантна.