Міська санепідемстанція зафіксувала випадок захворювання на сальмонельоз. Постраждало сім осіб, серед яких одна дитина. Осередок інфекції вдалося вчасно ліквідувати. Проте людям рекомендують уважніше обирати харчову продукцію.
Василь Загородній, головний санітарний лікар м. Черкаси: «Громадяни купували харчові продукти, готували святковий стіл і споживали ці продукти, які, очевидно, або приготовані з порушенням санітарно-гігієнічних вимог, або зберігалися з порушенням санітарно-гігієнічних вимог, або були вже непридатні для споживання, коли були куплені. На жаль, продукти з’їдені, встановити на сьогодні неможливо, саме який продукт послужив спричинив це захворювання».
Подібні випадки фіксують по всій Україні. За словами лікарів, це пов’язано з недосконалістю законодавчої бази щодо державного нагляду за підприємницькою діяльністю. Аби не потрапити в полон харчового зараження, епідеміологи рекомендують ретельно мити руки перед їжею та уважно наповнювати свої продуктові кошики. Продукція на вигляд має бути свіжою, відповідати терміну придатності.