Любителям шоколаду саме час вирушати до Бельгії. Там для них уже підготували різноманіття солодкої продукції, яке вразить будь-яку уяву.
«Шоколадна столиця Європи» – Бельгія – вже підготувалася до святкування католицького Великодня. За традицією, виробники шоколаду представили головні символи свята – яйця, кроликів і дзвіночки. І не лише це. Шоколадні лавки просто приголомшують різноманіттям солодких виробів. Дехто вже встиг порадувати себе першими покупками.
Перрі Тобін, любителька шоколаду: «Бельгія відома своїм шоколадом. Я пробувала раніше, мій друг привозив. Це щось фантастичне, тому я вирішила його купити».
У країні є близько 200 шоколадних компаній і більше 2000 магазинів, що продають цей продукт. Є тут і музей шоколаду, де можна дізнатися, як какао-боби перетворюються на улюблені кондитерські вироби, а також – усілякі рецепти їхнього приготування. Виробник шоколаду – австралієць Райан Стівенсон – майстер зі світовим ім’ям. Він володіє магазином шоколаду в бельгійській столиці та готується до Великодня за декілька тижнів.
Райан Стівенсон, виробник шоколаду з Австралії: «На великоднє приготування витрачаємо близько шести тижнів. Ми виготовляємо маленькі та великі яйця, великих і маленьких кроликів. Продаємо все протягом двох-трьох тижнів».
До приїзду в Бельгію Стівенсон навчався кондитерського мистецтва в Німеччині. Цього року він вирішив дивувати на святі рожевими кроликами, прикрашеними їстівними блискітками.