Новини на ВІККАВіККА-новиниШлях до серця черкаських гурманів лежить через фантазію та...

Шлях до серця черкаських гурманів лежить через фантазію та креатив кухарів

- Advertisment -

Традиційні обіди в минулому. У боротьбі за клієнтів черкаські ресторани розширюють меню та приваблюють гурманів оригінальними стравами. Хоча містян уже давно не здивуєш японськими суші та китайським супом. Шеф-кухарі шукають оригінальні рецепти. Але найбільше мізкують над тим, як цікаво подати страву. Продовжить смачну тему Олена Берестенко.

Зазвичай чашушулі подають на весіллях у Грузії. Тепер популярна східна страва перекочувала до черкаських ресторанів. Чашушулі куштують дуже гарячим. Щоб аж кипів, розповідає шеф-кухар.

Іраклій Квергелідзе, шеф-кухар ресторану «Чайка»: «Они тушатся с помидорами, говядиной и грузинскими специями, которые мы не распространяем. О них не рассказываем».

Посмакувати такою оригінальною стравою можна за 50 гривень. Подаватимуть чашушулі за всіма грузинськими традиціями.

Іраклій Квергелідзе, шеф-кухар ресторану «Чайка»: «Готовим каждому отдельно на специально привезенных кецах – глиняной сковородке из Грузии».

Із чого готувати чашушулі – телятини, яловичини чи свинини – обирає відвідувач. Для нем’ясоїдів у черкаських харчівнях теж вистачає оригінальних страв. Ось тут рибу можна замовити просто з акваріума. Відвідувач обирає коропа, який на нього дивиться. Через півгодини його ж, зафаршированого та засмаженого, куштує. Ця послуга в Черкасах недавно, але вже стала популярною.

Надія Таран, шеф-кухар корчми «Тарас Бульба»: «Щоб вона вийшла в нас смачною, ми її замаринуємо майонезом, рибною приправкою. Потому смажимо».

Євгеній Гама, кухар: «Ми її готуємо в різних варіаціях. Смажимо з цибулею, ще запікаємо у сметанному соусі. Краще засвоюється у сметанному запеченому соусі».

Щоби конкурувати із ресторанами із заморською кухнею, заклади із традиційною теж креативлять.

Олена Берестенко, кореспондент: «Любителів російської кухні в Черкасах дивують не лише млинцями, а й пирогами, про секрет випікання яких знали ще в царській Росії».

Ілона Токар, кондитер ресторану «Государь»: «Особливості приготування наших пирогів – у технології тіста. До неї ми йшли довгим шляхом, ретельно вивчаючи інші способи».

Тут пропонують пироги з м’ясом, вишнями, яблукам, абрикосами та іншим начинням. Усе – щоб задовольнити смаки вибагливого клієнта.

попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Під час проходження реабілітації помер солдат із Калинополя

Під час проходження реабілітації після поранення, яке отримав під час захисту Батьківщини, пішов із життя солдат Віктор Іванішин. Повідомляють...

На вихідні на Черкащині прогнозують мінливу погоду

Тепла погода на Черкащині продовжує зберігатися до кінця тижня. Однак дискомфорту можуть додати опади та ожеледиця. Про це повідомляють...

Цікаве:

Чому моторна олива 10w40 є популярним вибором для водіїв?

Моторна олива 10w40 користується популярністю серед водіїв завдяки своїй...

Які переваги мають всесезонні шини 225/50 R17?

Сезонна заміна гуми — справа досить клопітка і недешева....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас