Черкаси знову наповнилися пряниковим ароматом. Вихідними в місті стартував проект «Смачна новорічна країна». Кулінари вчили черкасців перетворювати звичайні пряники на справжні шедеври та навіть робити з них будинки. Опанувати казкове мистецтво на майстер-клас прийшли не лише діти. Дорослі також охоче долучилися до пряникової справи, розповідає Ірина Гришко. Своїми позитивними враженнями вона поділиться в сюжеті.
У жительки Черкас Наталії нині відпустка. Вона залюбки вирушила до драмтеатру. Тут дівчина зробила пряникову ялинку.
Наталія, житель м. Черкаси: «Ми плануємо вдома зробити великий будинок. Якщо він вийде гарний, принести сюди».
Дівчина захоплюється виробами з тіста. Торік подібні смаколики вразили її в Гельсінкі.
Наталія, житель м. Черкаси: «Вітрини ресторанів там прикрашені натуральними виробами з тіста, цілі містечка, з людьми, вулицями, деревами, саме зроблені з пряників».
Катерина та її подруги теж приємно вражені кулінарною творчістю.
Катерина, житель м. Черкаси: «Вийшло дуже гарно, я принесла їх додому, батькам сподобалося, прямо витвори мистецтва. Тому коли цього року почула про проект, то відразу вирішила прийти».
Під час-майстер класу професіонали ділилися з містянами рецептами коржиків, розкривали секрети приготування, а також показали, як збудувати великий пряниковий замок.
Оксана Цибенко, кондитер-технолог: «Потрібно акуратно та правильно зробити тісто, але це, на жаль, приходить із досвідом».
Спробувати свої сили у пряниковій справі виявили бажання чимало дітлахів. Утім і дорослі від них не відставали. Бабусі охоче бралися за пензлики та посипку.
Валентина Шепецька, начальник управління культури та туризму Черкаського МВК: «Ми запрошуємо всіх, хто вміє це робити, брати участь у проекті, ми підготували призи».
Свій шедевр на виставку обіцяє представити й організатор проекту Анжела Одарич.
Анжела Одарич, організатор проекту: «Уже домовилася зі своєю мамою з Києва. Вона перешле коржі, а ми лише прикрашатимемо. Обіцяю взяти участь у конкурсі аматорів»
Побачити всі пряникові шедеври проекту «Смачна новорічна країна» можна буде 18 грудня у приміщенні драмтеатру на другому поверсі. У День Святого Миколая випічку продаватимуть із аукціону.
Валентина Шепецька, начальник управління культури та туризму Черкаського МВК: «Досвід минулого року нас переконав, що ми робимо добру справу. Цього року вилучені від аукціону кошти за пряникові шедеври ми передамо дітям із онкодиспансеру».
Наступний майстер-клас відбудеться 17 грудня.