Пекельний шеф у Черкасах. Арам Мнацаканов, відомий глядачам за проектом «Пекельна кухня», чотири дні ламав стереотипи місцевих рестораторів і вчив черкаських кухарів готувати. Невдовзі на «1+1» за його участі стартує нове реаліті-шоу «На ножах». Про закулісся нового проекту – Ольга Скорик.
На чотири дні кухня одного з черкаських ресторанів перетворилася на пекельну. Під постійними прицілами відеокамер кухарі вчаться готувати та працювати в команді. Сюди завітав гроза всіх кулінарів і мрія чи не всіх рестораторів – пекельний шеф Арам Мнацаканов. Він – головна дійова особа нового реаліті-шоу «На ножах». Воно стартує на «1+1» із середини червня. Перед командою телевізійників та експертів непросте завдання – вивести заклад на європейський рівень, і то за лічені дні. Черкаський ресторан серед дванадцяти щасливчиків, яких відібрали з понад двох тисяч претендентів по всій Україні.
Олександр Омельянов, виконавчий продюсер проекту: «Удивил этот ресторан. Это космическая станция «Мир», которая утонула. Мы должны ее поднять и снова запустить в космос. Это огромный комплекс. Здесь такая кухня, которой не было ни в одном ресторане до этого. 300 м! Это огромная махина, несколько залов. С такими масштабами интересно работать».
Із кухні не виходили по 12-16 годин на добу. У черкаському ресторані акцент робили на зміні меню, а не інтер’єра. Всім керував особисто шеф.
Арам Мнацаканов, шеф-кухар: «За 4 суток надо было изменить все. Это же не просто сделать меню от Арама Михайловича, который с космоса прилетел. Надо было сделать так, чтобы те люди, которые здесь работают, полюбили и были в восторге от того, что мы с ними вместе сделали, и понимали, что сами это сделали».
Виснажені, проте щасливі місцеві кухарі не приховують емоцій.
Черкаський кухар: «Працювати було важко, а вчилися швидко».
Черкаський кухар: «Найскладніше бути весь час перед камерами».
Черкаський кухар: «Були і сміх, і сльози».
На екрані суворий, безкомпромісний, а часто навіть занадто різкий. Пекельний шеф у житті – ввічливий і напрочуд товариський.
Валентина Білик, ресторатор: «Мы работали с Арамом Михайловичем с понедельника по четверг. Я вам скажу, что я ни одного нецензурного слова не слышала. Это добрейшей души человек, который своими советами настолько удивил, столько полезного дает. У нас стал дружнее коллектив, все абсолютно поменялось».
Із ВІККА-НОВИНАМИ шеф поділився рецептом улюбленої страви.
Арам Мнацаканов, шеф-кухар: «Икра баклажанная. Испекли баклажаны, спекли помидоры, порезали лук, заправили чесноком, немножко соли, перца – и едите на здоровье. На хлеб черный намазываете».
Із Черкас творчий колектив проекту вирушає до Криму. На черзі перетворення сімферопольського ресторану. Проте Арам Мнацаканов обіцяв приїхати ще.