Новини на ВІККАВіККА-новиниМ'ясо ставить цінові рекорди

М’ясо ставить цінові рекорди

-

- Advertisment -

М’ясо ставить цінові рекорди. Місяць тому за кілограм свинини на черкаських ринках просили 35-40 гривень. За найкраще сало продавці правили десятку. Тепер таких цін на ринку годі й шукати. Там за кілограм гарного битка чи ошийка просять щонайменше 55 гривень або навіть всі 60. А ціни на сало зросли більш аніж удвічі. Чи на цьому й усе, чи буде ще дорожче – дізнавалася Наталя Кириленко.

У м’ясному павільйоні прилавки ломляться від товару. А покупців тут можна злічити на пальцях. Й ті довго придивляються до м’яса. Ось ця пані розраховувала придбати два кілограми. Та до таких цін була не готова. За кілограм гарного битка чи ошийка вже просять щонайменше 55 гривень або навіть всі 60.
Покупець: «Пенсионерам очень тяжело, просто не мысленно, минимальная пенсия 700 гривен, за них можно купить 10 килограмм мяса. У меня приехали родственники из Франции, у них минимальная пенсия 1000 евро. 3 евро стоит килограмм хорошего мяса».
Продавцям нові цінники теж не до душі. Говорять, втрачають навіть постійних клієнтів. Бо для їхніх гаманців м’ясо задороге. А зробити його доступнішим, виправдовуються торговці, не можуть. Жива вага здорожчала в закупці. Кілограм на початку року коштував 10 гривень. Тепер – 15-18.
Любов, продавчиня: «Ви бачите людей немає зараз. Ми стараємося продати, людина все-таки годує нас. Кому треба, то купляють, це в того День народження, там хтось народився, там хтось помер. Люди дуже хочуть купити хорошого домашнього м’яса».

Людмила, продавчиня: «Кричать, плюються, але купують, бо виходу немає. Все одно дешевше, ніж ковбаса, яка з хімією».

Сало теж не пасе задніх. Воно зросло в ціні більш ніж удвічі. Місяць тому за нього продавці правили десятку. Тепер таких цін тут годі й шукати. За національний продукт просять 20 гривень, а то і всі 30.

Покупець: «Уся продукція зараз подорожчала, але сало – це такий продукт… Свиней годувати треба, а це гроші».
Чого так стрімко здорожчала свинина – пояснюють в обласному управлінні агропромислового комплексу.
Анатолій Чернецький, заступник начальника управління АПК ОД: «Головні причини здорожчання свинини – це підвищення цін на зерно, які є основною складовою раціону годівлі свинею, цін на енергоносії. Також підвищено ціни на оренду земель. Усі ці складові, безумовно, впливають на собівартість свинини».
Посадовець запевняє: на цьому ціновий галоп і спиниться. Та містяни віри не ймуть. Мовляв, від ринку можна чекати чого завгодно. Бо свинарство нині не вигідне: навіть за теперішніх цін затрати фермерів перевищують прибутки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський художній музей запрошує на передноворічні майстеркласи

Розклад новорічних майстеркласів опублікували на сторінці Черкаського художнього музею. 01 грудня о 12:00 - Майстерклас Лялька-мотанка «Янгол» 01 грудня о 14:00...

У Черкасах машина збила жінку, врятувати постраждалу не вдалося

У Черкасах в ДТП загинув пішохід: поліція Черкас розслідує кримінальне провадження. Обставини дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася вчора на вулиці...

Цікаве:

Як під’єднати телефон до комп’ютера?

Під час купівлі нового телефона в комплекті обов'язково має...

Пральна машина Electrolux – особливості, зручності, поширені поломки

Пральна машина Electrolux – це техніка преміум-класу, відома своєю...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x