Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські волонтери нагодували борщем вже 40 тисяч бійців

Черкаські волонтери нагодували борщем вже 40 тисяч бійців

-

- Advertisment -

Черкаські волонтери нагодували борщем майже 40 тисяч бійців. У місті налагодили найбільшу в країні лінію з виготовлення національної страви. "Сухий" борщ ні чим не гірший за домашній, говорять ті, хто його смакував. Переконалась в цьому і наша Юлія Доброскок.

Цих дівчат тут називають кулінарним батальйоном. Із ранку й до вечора вони дбають про фронтове меню наших захисників. Найголовніша страва – український борщ.

Людмила, волонтер: "Ми обрізаємо непотрібне. І все це відправляємо на переробку в інший цех".

А вже тут – одні пораються біля овочерізки, інші засушують нарізані овочі у спеціальній шафі. За день переробляють понад тисячу кілограмів овочів. У планах збільшити об’єми до 1600 кілограм.

А ось у цьому цеху – завершальний етап виробництва "сухого" борщику. Тут дівчата-волонтери підсушені овочі дозують та фасують у вакуумні упаковки. Вона дозволяє нарізані продукти зберігати до 2-ох років. До основного борщового набору додають господині також прянощі.

Олена, волонетер: "Томатная паста, чеснок, соль, укропчик".

До розробки рецептури активісти задіювали досвідчених технологів. Одна упаковка "сухого" борщу розрахована мінімум на 12 порцій. На кожній упаковці – світлини дівчат-волонтерів. Кожна написала бійцям своє побажання.

Андрій Бортник, організатор виробництва: "Остання партія, яку доставляли, то хлопці не хотіли розкривати аби не пошкодити світлині з дівчатами".

Черкаська лінія з виготовлення "сухого" борщу нині найбільша у країні. На її облаштування організатори витратили понад 100 тисяч доларів.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: "Технологічна лінія є, якісна робота, дотримуються вся санітарні норми. Думаю все це буде зігрівати наших хлопців".

Смакує фронтовим борщем і дружина міського голови. Каже: дівчата-благодійниці попрацювали на славу.

Анжела Одарич, дружина міського голови: "Нічим не гірший за домашній. Думаю він хлопцям буде смакувати і нагадувати про домівку".

За два місяці роботи, підраховують волонтери, черкаським борщем нагодували майже 40 тисяч бійців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Мокрий сніг і ожеледиця очікуються в Черкасах та області

У ніч на 23 листопада в Черкаській області та місті Черкаси очікується значний мокрий сніг (15–49 мм за 12...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Городництво – як спосіб життя: поради, як і де вибирати насіння

Городництво — це не просто спосіб забезпечити себе свіжими...

Ставки на бій Усика і Ф’юрі в Vbet онлайн: шанси й прогнози

Дізнавайся аналітику та став на бій Усика й Ф’юрі...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x