Свято на славу. У Черкасах феєрично відзначили ювілейний День Незалежності. Містяни традиційно їли, співали й танцювали. На щорічному фестивалі «Черкаська смакота» вони куштували ресторанні наїдки, ласували дармовими кукурудзою, кулішем і кавунами. Утім, організатори підготували й сюрпризи. Учасники нового фесту – «Сила борщу» – до схочу нагодували черкасців національною стравою. А потому вони хором співали разом із Аллою Кудлай, «Другою Рікою» та «Плачем Єремії». Усе найцікавіше зі святкування – в сюжеті Ірини Гришко.
У Долині троянд, як на фешн-шоу. Черкасці відгукнулися на пропозицію організаторів свята стилізувати свій одяг. Вони прикрасили вбрання стрічками, одягли віночки та вишиванки.
Юлія, жителька м. Черкаси: «Незалежно від закликів влади, я вважаю, що треба одягати національне вбрання. Воно пасує жінкам. Моя донька у вишиванці. Багато людей сьогодні я бачила так убраних. Приємно, що ми стаємо національно свідомі».
У День народження країни черкасців уже традиційно пригощають кавунами та вареною кукурудзою. Охочих поласувати дарами літа багато. Качани розбирають ще гарячими. Оригінальними стравами частують ресторани. Та найбільше люду біля казанів із борщем.
Лариса, жителька м. Черкаси: «Всі в родині любимо борщ, прийшли спробувати, який тут. У борщ треба всього потрошку класти, тоді буде смачний».