Новини на ВІККАВіККА-новини2012-ий для Черкас буде роком бюджетних поневірянь

2012-ий для Черкас буде роком бюджетних поневірянь

-

- Advertisment -

Фінанси вже навіть не співають… 2012-ий для Черкас буде роком бюджетних поневірянь. Головний кошторис міста 2012-ого буде подібним до цьогорічного. Серед відмінностей – незначні зміни в дохідній базі, додаткові виплати бюджетникам. Передбачає бюджет 2012-ого та збільшення державних виплат за перевезення пільговиків. Більше про фінансові прогнози – в сюжеті далі.

Кілька останніх років Черкаси ледь зводять кінці з кінцями. Найгірше – бюджетникам. Їхні зарплати – це повноваження держави. Але вона все частіше перекладає цей клопіт на плечі міста. Так, цього року держава не додала черкаським медикам, освітянам і управлінцям майже 40 мільйонів гривень. Формування бюджету на 2012 рік подібне до цьогорічного. Однак певні відмінності все ж є. Основні економічні показники Мінфін ще не затвердив, однак, за попередніми прогнозами, за статтею «закріплені доходи» дохідна база зросте майже на 75 мільйонів гривень. На 15% збільшаться власні доходи. Так званий «другий кошик» бюджету складе близько 134 мільйонів гривень. Окрім того, Мінфін на рік 2012 регламентує додаткові виплати бюджетникам.
Таким чином на зарплату бюджетникам у 2012-му знадобляться додаткові 104 мільйони гривень. Щодо галузевих видатків, то дефіцит по деяких галузях катастрофічний: освіта – 2 місяці недофінансування, охорона здоров’я – 2,5 місяця, фізична культура та спорт – 11 місяців недофінансування. Натомість майже 100% фінансова забезпеченість у культури.

При зростанні мінімальної заробітної плати, зарплат вчителів і медиків, комунальних послуг і витрат на утримання бюджетних установ державний бюджет не забезпечує в повному обсязі ці видатки. За таких умов говорити про розвиток Черкас не доводиться. Бо зарплати медиків, освітян і чиновників, а також комунальні послуги бюджетних установ з’їдять майже 90% міського бюджету. Тому мерія проситиме грошей у Кабміну. А якщо треба – дійде і до Президента України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x