додому Блоги Ковбаса без м’яса та «згущенка» без молока – це теж політика

Ковбаса без м’яса та «згущенка» без молока – це теж політика

0

Днями бачив телепередачу про багатія, який зручності та вигоди міської квартири поміняв на сільське життя. І, схоже, зовсім про це не шкодує. А й справді, за чим йому шкодувати? Вони із дружиною збудували собі чималенький хутір, де тримають свиней, птахів і корову. Відтоді до столу завжди мають свіжі, а головне натуральні продукти. А кілька десятків кілометрів, що відділяє їхній маєток від своїх столичних офісів, подружжя щодня долає за допомогою фешенебельних позашляховиків. І не вважає це за якусь проблему.
Майже 20 років тому таким же шляхом пішов і відомий московський мільйонер. Він так само, разом із родиною, оселився десь за три-дев’ять земель від Москви, на власному хуторі-фільварку. Все, що потрібно для життя, або майже все, родина мільйонера-ренегата виробляє сама. Та ще й чималі гроші заробляє, продаючи натуральні свіжі продукти іншим бізнесменам. «Вівця в мене коштує 600 доларів. Дорого? Кажете? Так. Це недешево. Але куплена в мене баранина нічим не поступається тій, яку продавали на базарах у середньовіччі. Ось у цьому і «фішка», – пояснив журналістам ренегат-товстосум.
Якось, роблячи продуктовий шопінг, звернув увагу на абсолютно очевидну річ. На прилавках супермаркетів практично немає натуральних продуктів. Ковбасні вироби, які коштують дешевше, ніж м’ясо на базарі, мають підозрілий вигляд. Та й дорогі сорти цієї ж продукції викликають недовіру. Ніхто ж не знає, що туди під маркою м’яса запхнув виробник. Бо жодний виробник не скаже, що, задля більшого зиску, замість м’яса він у сосиски кладе таку собі суміш, що її отримують при переробці відходів тваринництва (тельбухи, шкіра, шерсть тощо). Сою, як досі вважають наївні, вже не використовують (вона теж недешева). І при цьому за живу вагу того ж м’яса селяни-виробники отримують жалюгідні копійки. Така ж картина й із молокопродуктами. Селянам молокозаводи за прийняте молоко платять не більше 1,5-2 грн. за літр натурального молока. А під виглядом молока продають у магазинах суміш води, хімії та пальмового жиру за ціною 10 гривень літр. Купив одного разу в магазині банку «згущенки». І лише вдома додивився, що на виготовлення цього продукту не витратили і краплі молока. Все – суцільна синтетика разом із кокосовим маслом.
Молочні продукти, в яких немає ні краплі молока, ковбаса, в якій немає ні грама м’яса, – це теж політика. Причому, як не прикро, це політика нашої держави. Бо держава, в особі депутатів Верховної Ради, чиновників Кабміну тощо, явно не зацікавлена в тому, щоб переробники сільськогосподарської продукції продавали натуральні продукти. Вже кілька років поспіль верховна влада не дає гроші на контроль та перевірку якості харчових продуктів. Відтак дозволяє переробникам і комерсантам наживатися на людському здоров’ї. Я нізащо не повірю, що ненатуральні продукти можуть бути якіснішими та кориснішими за натуральні. Їй богу, не повірю.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version