НовиниКонфлікт на Тальнівщині: за проїзд у шкільному автобусі вимагають...

Конфлікт на Тальнівщині: за проїзд у шкільному автобусі вимагають гроші

-

- Advertisment -

Батьки дошкільнят с. Здобуток, що на Тальнівщині, скаржаться, що водій шкільного автобуса вимагає із них гроші за проїзд, пишуть "Вісті Черкащини".

"У нас шкільний автобус чи шкільний рейс, за який водій бере з пасажирів по 5 гривень?" – запитують жительки с. Здобуток. Молоді мами із середини вересня супроводжують дітей до дитячого садка "Ромашка", що у Тальному.

Жінки кажуть, що того дня, коли стався конфлікт, на наполегливу вимогу водія автобуса заплатили за проїзд. Але їх обурило те, що він гроші бере, а квитка не дає. Коли зробили йому зауваження, виник конфлікт. Водій запевняв, що він бере гроші, бо йому треба купувати запчастини, а хто не платить, то у автобус більше не зайде.

Наступного дня водій, як і обіцяв, став на дверях і не пускав батьків із дітьми в автобус. Ті прийшли із сільським головою Остапом Капцем. Остап Іванович став пояснювати водієві, що автобус не обладнаний для перевозки дітей молодших груп. Тому запропонував, щоб хтось із батьків їхав з маленькими дітьми, адже серед малечі є такі, котрим лише по 2 роки.

"У мене списки. Якщо будуть у списках, будь ласка", – каже водій до сільського голови.

Усе ніби й правильно. Але чомусь така принциповість стосується лише тих, хто вчора зробив зауваження про "лівий заробіток". У автобусі знову були пасажири далеко не шкільного віку. До них водій претензій не мав.

"Ми не маємо права їздити з дітьми, а пенсіонерка на базар має право, бо вона дала 5 гривень. То для кого цей автобус?" – обурюються мами дошкільнят.

Сільський голова каже, що Здобутківська сільська рада заплатила за перевезення 120 тисяч гривень. У відділі освіти підтверджують, що це перший рік, як Здобутківська сільська рада виділила кошти.

Матері кажуть, що зараз із дітьми їздять супроводжуючі із дитсадка.

"Але нас це не влаштовує, бо діти маленькі, а супроводжуючі сідають біля водія. То кого вони супроводжують? Хіба не безпечніше було б, щоб матері під час поїздки тримали на руках малюків?", – справедливо зауважує здобутківчанка Людмила Демчишина.

Є у здобутківців зауваження і до вивішеного в автобусі списку. Там всього 5 прізвищ дітей, які мають право їхати. Водій говорить, що цей список дав директор школи, а селяни зауважують, що у тому списку не всі прізвища школярів записані, натомість є ті, що взагалі виїхали.

Коментує ситуацію начальник відділу освіти Тальнівської райдержадміністрації Лариса Коваль.

"Просто так їздити ніхто не буде, бо є якісь певні норми і вимоги. Не я їх придумала. Двадцятого вересня дитячий садок уперше подав список. Як водій знає, хто повинен там їздити? Усе треба робити офіційно. Завідувачка подала список нам, і ми їх внесли. Ми ж не кажемо, що не будемо возити. Є вільні місця – їдьте", – говорить Лариса Вікторівна.

Батьки поскаржилися в райдержадміністрацію та написали заяву у поліцію. Чекають відповіді. Кажуть, якщо серйозні заходи не будуть вжиті до водія, то звернуться у прокуратуру.

Як повідомляв сайт vikka.ua, малюнки черкаських школярів визнали найкращими на всеукраїнському конкурсі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині цієї ночі збили три ворожі БпЛА: уламки пошкодили інфраструктурний об’єкт

Минулої ночі в області пролунали тривоги через атаку ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. За попередніми...

У Черкасах затримали підозрюваного у крадіжці та зберіганні наркотиків

Днями на вулиці Надпільна поліцейські отримали повідомлення про ймовірну крадіжку мобільного телефону, банківської картки та речей черкасця. Про це...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x