НовиниУ Черкасах на складі ковбасного магазину живуть безпритульні тварини...

У Черкасах на складі ковбасного магазину живуть безпритульні тварини (фотофакт)

-

- Advertisment -

У Черкасах на басі ОПС у складських приміщеннях одного з ковбасних магазинів живуть безпритульні тварини, повідомляє "Черкаський край".

Про тваринний притулок на продуктах повідомили самі черкащани.

Біля відкритих навстіж дверей чорного входу магазину "тусувалась" тічка бездомних собак. Тварини зосередились біля ящика з сирими курячими головами. У самому складі засіла ціла котяча армія. Схоже, що перебування чотирилапих тут було цілком санкціоноване власниками. Бо на дощаному настилі облаштували для хвостатих зону комфорту. Кофтина та кілька ганчірок, які слугували підстилкою, лежали вакурат між ящиками з майонезом.

Через відкритий простір дверей із цього місця відкривався чудовий вид на склад із ковбасою. Чи то персонал торговельного закладу дуже ретельно пильнує, щоб тварини не голодували, чи то коти такі чемні, що, поки журналісти фотографували побачене на складі, жодна котяча лапа у кімнату з ковбасою не вторглася.

"Ну є тут коти. То й що?", – у свою чергу дивувалися з нашої здивованості працівники магазину, й оком не змигнувши.

Проте, як виявилось, приїзд журналістів до порушників все ж таки вплинув на останніх. Наступного дня до магазину по тварин прибула машина. Хазяйка віддала з півтора десятка котів, але решту, ще приблизно два з половиною десятки, залишила.

"Вона так і сказала: цих котів не віддам, бо вони дуже гарні", – повідомили свідки, які не бажають бути названими.

Журналісти звернулися за коментарями до фахівців. Начальник управління захисту споживачів головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Михайло Бінусов сказав:

"Ми позбавлені повноважень у цій сфері після внесення змін у чинне законодавство у 2015 році й реорганізації: було створене головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, до його складу входить управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії", – і запропонував звернутись до начальника відділу новоствореного підрозділу Юрія Кваса.

Той, у свою чергу, пояснив: після того, як від громадян надійде відповідна скарга, фахівці відділу повинні будуть звернутись до вищого керівництва у Києві з проханням дозволити перевірку.

"Адже позапланову перевірку ми маємо право проводити тільки з дозволу центрального апарату. Зазвичай це забирає від трьох днів до тижня. Якщо перевірку дозволили й наші фахівці виявили порушення, виноситься припис про усунення недоліків або порушнику призначається штраф на розсуд інспектора, залежно від складності. Як правило, скарги громадян підтверджуються приблизно в половині випадків", – прокоментував Юрій Квас.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зафіксували 60 випадків сказу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x