НовиниНа будівництво Канівської ГАЕС міжнародні банки спрямують понад мільярд...

На будівництво Канівської ГАЕС міжнародні банки спрямують понад мільярд доларів

-

- Advertisment -

Державна енергогенеруюча компанія "Укргідроенерго" очікує підписання кредитної угоди з міжнародними фінансовими інституціями щодо будівництва Канівської ГАЕС в 2017 році. На будівництво Канівської ГАЕС міжнародні банки спрямують понад мільярд доларів, повідомляють "Українські новини".

"У нас на сьогодні є листи підтримки проекту Канівської ГАЕС від Світового Банку і Європейського інвестиційного банку. ЄБРР ще не надав лист підтримки, але висловив свою готовність долучитися до цього проекту. На даний момент незалежні експерти розробили кілька документів з екологічних та соціальних питань цього проекту, їх розглядають банки, і як тільки вони приймуть рішення і схвалять ці документи, ЄБРР також надасть лист про підтримку. Кредитна угода планується до підписання в наступному році",  – повідомив заступник генерального директора з перспективного розвитку "Укргідроенерго" Юрій Литвиненко після першого засідання робочої групи з питань будівництва Канівської ГАЕС.

За його словами, проект оцінювався в 1,5 млрд доларів за цінами 2012 року, та сума, на яку готові профінансувати міжнародні фінансові інституції, становить трохи більше, ніж 1 млрд доларів. Решту компанія має намір покрити за рахунок локальних засобів – тарифів "Укргідроенерго".

"Почати реалізацію проекту розраховуємо вже в наступному році. Ми плануємо, що будівництво, згідно з проектом, триватиме 7 років. В результаті реалізації проекту Канівської ГАЕС Україна отримає додатково 1 тис. мегават генеруючих потужностей",  – підкреслив представник компанії.

При цьому він зазначає, що важливість проекту для країни полягає не тільки в тому, що це додатковий виробіток електроенергії в обсязі понад 1 млрд кВт годин на рік, і що це додаткові маневрируючі і регулюючі потужності для нашої енергетичної системи.

Важливість проекту полягає також у тому, що його реалізація допоможе забезпечити енергонезалежність і енергетичну безпеку нашої країни. Так, реалізація проекту КГАЭС дозволить скоротити споживання імпортованого природного газу на 10 млн куб м на місяць, або близько 120 млн куб м в рік, а також імпортного вугілля близько 0,5 млн тонн на рік.

За словами Литвиненка, актуальність проекту також демонструє той факт, що 99% акумулюючих потужностей у світі забезпечують ГАЕС, і потужність ГАЕС в Європі становить 45 гВт, в той час як в Україні – трохи більше 1,5 гВт, що говорить про значний потенціал для розвитку в даному напрямку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, канівчани в Черкасах вимагали заборонити добудову Канівської ГАЕС

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі під час пожежі загинула жінка

22 вересня у Смілі сталася пожежа в кімнаті житлового будинку на вулиці Дмитра Дібрівного. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

У Черкасах за тиждень народилося 41 немовля

За минулий тиждень у місті народилося 41 немовля. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Серед новонароджених — 20 хлопчиків...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x