НовиниУ Черкасах хочуть скасувати рішення про здійснення допорогових закупівель...

У Черкасах хочуть скасувати рішення про здійснення допорогових закупівель через ProZorro (документи)

-

- Advertisment -

Черкаська місьрада хоче скасувати своє рішення про здійснення допорогових закупівель через систему "Прозорро", що було ухвалене в травні цього року. 

Фото: infomist.ck.ua

Свою ініціативу в міськраді мотивують численними зверненнями, які надійшли від освітян, повідомляє "ІнфоМІСТ".

Так, наприклад, на думку працівників школи естетичного виховання, визначення єдиного генерального замовника закупівель через систему "Прозорро" "призвело до негативних наслідків в частині придбання оргтехніки, музичних інструментів, музичної апаратури та інших матеріалів для нормального функціонування закладу".

Керівники ЗНЗ міста вважають, що встановлений поріг закупівель "гальмує та іноді унеможливлює використання коштів міського бюджету". Підтримують їх у такому пориві і члени асоціації керівників дошкільних навчальних закладів. Керівники шкіл зазначають, що ремонтні роботи нібито затягуються в часі, тому що під закупівлю через систему потрапляють миючі засоби, меблі, матеріали, які збираються разом з усіх шкіл. Також освітяни переконані, що система електронних закупівель затягує процес ліквідації аварійних ситуацій.

Натомість, аби не допустити скасування рішення Черкаської міської ради про електронні закупівлі ProZorro, активні громадські організації Черкас звернулися до депутатів. Текст звернення оприлюднено у спільноті Місто на "Че" у Facebook.

До проблеми електронних закупівль ProZorro у Черкасах увагу звернув навіть заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, який обурений вичинкам черкаських владців.

"У той час, коли в купі регіонів успішно використовують е-закупівлі від 3000 грн., в Черкасах хочуть все, що нижче 200 тис. для товарів і 1.5 млн. для робіт пустити без будь-якого аукціону по прямих договорах", – зауважив Максим Нефьодов.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі переконаний, що "край козацької слави не має пасти задніх в питаннях реформи та відкритих даних. Наша команда готова приїхати, навчити, та показати".

Уже 25 жовтня має відбутися сесія Черкаської міської ради, на якій мають розглянути проект про скасування системи електронних закупівель. Громадськість звертає увагу депутатів міської ради на те, що підстав для скасування свого ж рішення в них немає і просить дослухатися до всіх аргументів та знайти вихід із ситуації.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах скасували скандальний "харчовий" тендер.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

З початку року рятувальникам Черкащини довелося ліквідовувати 472 пожежі в екосистемах

Порушення вимог пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, самовільне випалювання сухої рослинності, недотримання заходів пожежної безпеки під...

Студента з Черкас підозрюють у підпалі автомобіля ЗСУ

18-річному студенту з Черкас повідомлено про підозру в підпалі автомобіля, що належить Збройним Силам України. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x