Новини на ВІККАСпортивні новиниСезон моржів відкрито!

Сезон моржів відкрито!

-

- Advertisment -

Цієї суботи на березі Дніпра черкасці урочисто відкрили сезон моржів. Прихильники здорового способу життя, члени «Школи здоров’я», клубів «Дельфін», «Довгожителі» та «Домосіди» на чолі з Олександром Толбатовим здійснили колективний заплив. Вони вкотре продемонстрували: водні процедури на свіжому повітрі не просто загартовують, а зцілюють тіло і душу. Як купалися черкаські дельфіни, бачила Ірина Гришко.

Ірина Гришко, кореспондент: «Морж з 12-тирічним досвідом Олександр Толбатов запевняє: щоб подружитися із сонцем, повітрям та водою необхідно: перше – забути слово «холодний» і друге – навчитися розслаблятися».
Тих, хто зміг це зробити і почав купатися в Дніпрі, серед черкасців дві сотні. Головний морж міста сподівається, що на наступне урочисте відкриття сезону збереться до тисячі людей. Щоденні тренування у воді та пробіжки позбавили моржа Толбатова підвищеного тиску та семи хребцевих гриж. З побажаннями здоров’я та ентузіазму разом з однодумцями він готується до запливу.
Урочисте відкриття сезону моржів організували вперше. З вибором дати не помилилися: цієї суботи день видався погожим і сонячним, температура води також порадувала – +8.
Олександр, морж: «Бодрить, приємно, я щоранку купаюся! Легше якось стає, навіть не знаю, як пояснити…»

Завдяки моржуванню Олександр позбувся поганого самопочуття та грижі хребта. Чоловік розповідає: купатися варто щодня. Сам якщо кілька днів не попірнає у Дніпрі, почувається гірше. Ас у справі загартовування, Олександр Толбатов говорить: система важлива, утім і кількох купань на тиждень достатньо для оздоровлення. Крім того, моржування робить людей добрішими.
Олександр Толбатов, морж: «У нас всі радіють життю, єднанню з природою. Всіх закликаю іти в воду, ставати здоровими і добрими».
Сімдесятидворічний полковник запасу моржує лише 4 місяці. Результатом вражений.
Євген Лєвін, морж: «В мене був рак товстої кишки, я пройшов кілька курсів хіміотерапії, потім познайомився з Олександром Миколайовичем».
Євген Лєвін, морж: «Вода зцілює на 100%!»
Після купання черкаським моржам-активістам вручили грамоти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

40% готовності: на Уманщині відбудовують ліцей

Ліцей у Паланській громаді послідовно відбудовують. Наразі тут виконано понад 40% від необхідного. Вже зроблене оглянув очільник області Ігор...

Відстрочка від мобілізації по догляду, як і хто може її оформити

Сьогодні ми розглянемо категорії перелік військовозобов'язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Згідно Статті 23...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x