НовиниМер міста на Черкащині прислав депутату повістку до військкомату...

Мер міста на Черкащині прислав депутату повістку до військкомату (ФОТО)

-

- Advertisment -

Мер міста Монастирище Олександр Тищенко узяв на себе функції військового комісара. Він надіслав депутату місцевої ради від "Укропу" Руслану Плетінці "повістку №79", у якій викликає його до районного військкомату. Про це повідомив у Facebook голова обласної організації "Укропу", депутат Черкаської міськради Руслан Зоря.

У повістці від міського голови зокрема йдеться: "У разі неприбуття до районного (міського) військового комісаріату без поважних причин Вас буде притягнуто до відповідальності згідно із чинним законодавством".

"Ось намагаюся допетрати зміст так званої "повістки №79", яку надіслав Монастирищенський міський голова пан Тищенко "непокірному" депутату-укропівцю Руслану Плетінці. Чи то я такий зовсім далекий від юриспруденції, чи то містечковий очільник забагато повноважень на себе взяв?" – дивується Руслан Зоря.

Черкаський юрист Андрій Семиз зазначає: основним нормативно-правовим актом, що визначає порядок призову та проходження військової служби є Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу". Згідно зі ст. 10 цього закону, "громадяни України, які приписані до призовних дільниць або перебувають у запасі Збройних Сил України чи проходять службу у військовому резерві, зобов'язані: прибувати за викликом районного (міського) військового комісаріату для оформлення військово-облікових документів, приписки, проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою здобуття або вдосконалення військово-облікової спеціальності, призову на військову службу або на збори військовозобов'язаних".

Разом з тим, нещодавно з'явилася постанова Кабінету Міністрів України №921 (від 7 грудня 2016 року) "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов'язаних", згідно з якою органи місцевого самоврядування уповноважені здійснювати військовий облік.

Як повідомляв сайт vikka.ua, жителі черкаської Митниці просять міську владу вберегти свій мікрорайон від забудови.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині ліквідували пожежу в гаражі

У Звенигородському районі рятувальники ліквідували пожежу в гаражі. Про це повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 17 жовтня до Центру...

На Черкащині оштрафували росіянина та вірмена за порушення міграційного законодавства

На Шполянщині 61-річного громадянина рф притягнули до адміністративної відповідальності через використання недійсного паспортного документа. Про це повідомляє пресслужба Міграційної...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x