У черкаських дитсадках ввели єдине прогресивне меню. Про це УНН-Центру повідомила головний спеціаліст сектору дошкільної освіти Черкаської міської ради Надія Євчак.
За її словами, меню на кожну пору року було складене відповідно до інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та погоджено з міською СЕС та технологом із Черкаського комерційного технікуму.
Надія Євчак також розповіла, що завдяки збільшенню фінансування із міського бюджету торік та цьогоріч дітям урізноманітнили раціон.
"Раніше лише яблука могли дозволити, а зараз апельсини, банани та інші фрукти. З м'ясних продуктів, окрім курятини, почали готувати свинину та печінку яловичу. Також тепер діти їдять сосиски вищого ґатунку, які подаємо раз на 10 днів", – зазначила спеціаліст.
Окрім того, збагатили сніданки, оскільки зранку більшість батьків не встигає повноцінно погодувати дитину вдома.
Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаському дитсадку запроваджують методику пісочної терапії.